Αθλητισμός|24.01.2019 23:40

Euroleague: Ο (μοιραίος) Παναθηναϊκός έχασε (84-75) από τη Μακάμπι

Θοδωρής Φελάνης

Η συνήθεια που (δυστυχώς) για τον Παναθηναϊκό έγινε λατρεία συνεχίσθηκε και στο Τελ Αβίβ.
Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σπάσουν την αρνητική φετινή παράδοση που τους θέλει στα εκτός έδρας παιχνίδια να παραδίδουν σχετικά εύκολα ψυχή και … σώμα. Ο «εξάστερος» ηττήθηκε με 84-75 από την Μακάμπι, παρέμεινε στις 8 νίκες και πλέον φαίνεται ολοένα και να ξεμακραίνει ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ήταν 3 Νοεμβρίου του 2018 όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μακριά από το ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Euroleague στο Μαυροβούνιο την Μπούντουσνοστ. Εκ τότε ακολούθησαν οκτώ (μαζί με τη συγκεκριμένη της Πέμπτης) εκτός έδρας ήττες.

T

Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, τα αίτια αυτής της αγωνιστικής εικόνας δεν πρέπει να αναζητηθούν στη σφαίρα του μεταφυσικού ή σε συνεχιζόμενη …κακοδαιμονία. Ο Παναθηναϊκός αυτό που πληρώνει είναι η κακή χημεία και λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού.

Οι «πράσινοι» με το «καλημέρα» αντιμετώπισαν δυο προβλήματα: Το ένα είχε να κάνει με τον έλεγχο του αμυντικού ριμπάουντ και το άλλο με τις τραγικές(ξανά) επιδόσεις του από τα 6.75 μ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήγε στοχευμένα σε επιθέσεις των 20 δευτερολέπτων δεν άφησε τον αντίπαλο του να τρέξει, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και πήρε διαφορές της τάξης των 10-12 πόντων στην 3η περίοδο.  Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε μείωσε σε 74-70 στο 36΄  όμως με τέτοια ποσοστά ευστοχίας στα σουτ (4/21) δύσκολα μπορείς να διεκδικήσεις εκτός έδρας νίκη σε έδρες όπως αυτή της Μακάμπι. Στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό ο Πέιν πέτυχε 4 πόντους με 5 ριμπάουντ. Αυτή ήταν η 4η νίκη του Σφαιρόπουλου κόντρα στον Παναθηναϊκό σε 5 αναμετρήσεις κόντρα στους πράσινους σε ματς της Euroleague.

T

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ρέι 3 , Ουίλμπεκιν 13(2) , Πάργκο 6, Ο΄Μπράιαντ 7(1) , Καλοιάρο 20(2), Ρολ 9, Τάιους 8 , Ντιμπαρτολομέο 3(1) , Κοέν 6(2) , Μπλακ 9 , Ζούσμναν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 12 , Πέιν 4 , Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 9, Γκιστ 2 , Λεκαβίτσιους 5(1), Κιλπάτρικ 3(1) , Λοτζέσκι 14(1), Καλάθης 14 , Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 5.

EuroleagueΠαναθηναϊκόςΜακάμπι Τελ Αβίβ