Αθλητισμός|10.10.2021 21:00

ΑΕΚ: Νέος προπονητής ο Αργύρης Γιαννίκης

Newsroom

Προτού συμπληρωθούν δύο εικοσιτετράωρα από το αιφνιδιαστικό διαζύγιο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς η ΑΕΚ έχει ήδη νέο προπονητή στον πάγκο της. Η Ενωση κινήθηκε άμεσα και συμφώνησε με τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (10/10) τη συμφωνία με τον ομογενή κόουτς, ο οποίος αναλαμβάνει μεσούσης της σεζόν ένα δύσκολο έργο. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 με την Ενωση να διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης μέχρι το 2024.

Καλή παρουσία στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Γιαννίκης έγινε ευρέως γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό από την εξαιρετική πορεία που διέγραψε επί των ημερών του ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο μεταξύ άλλων, επανέφερε στη Super League κι έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ενώ κατά γενική ομολογία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ μέσω των social media ανακοίνωσε την πρόσληψη του 41χρονου κόουτς, ο οποίος γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη το 1980. Από το 2007 έως το 2016, ο Γιαννίκης είχε διάφορους ρόλους στην Καρλσρούη ΣΚ, από προπονητής της ομάδα νέων έως βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα. Στις 14 Οκτωβρίου 2017 εντάχθηκε ως πρώτος προπονητής στην Ροτ-Βάις Έσσεν, ενώ τη σεζόν 2018-19 ήταν ο προπονητής της ΒΦΡ Άαλεν. Από τον Ιούνιο του 2019 ως το καλοκαίρι του 2021 ήταν προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε 64 ματς είχε απολογισμό 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 19 ήττες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή, Αργύρη Γιαννίκη. Ο ομογενής τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, με την ομάδα μας να διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσής του έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αργύρης Γιαννίκης γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1980 στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Σπούδασε προπονητική στη φημισμένη σχολή της Κολωνίας, ενώ είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro. Λόγω ενός τραυματισμού, ολοκλήρωσε πρόωρα στις Ακαδημίες της Καρλσρούης την ποδοσφαιρική του καριέρα και ασχολήθηκε με την προπονητική ξεκινώντας το 2003 στις Ακαδημίες της Μανχάιμ.

Συνέχισε το 2007 στην Ακαδημία της Καρλσρούης στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή, ως πρώτος προπονητής, αλλά και ως υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γερμανικής ομάδας. Από το 2012 έως το 2016 εργάστηκε στην πρώτη ομάδα της Καρλσρούης ως βοηθός του Μάρκους Καουζίνσκι, τον οποίο ακολούθησε και στην Ίνγκολσταντ, στην Μπουντεσλίγκα.Το 2017 ανέλαβε την Ροτ-Βάις Έσσεν ως πρώτος προπονητής και την επόμενη χρονιά ακολούθησε η ΒΦΡ Άαλεν.

Τον Ιούνιο του 2019 αποφάσισε να εργαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα. Την ίδια σεζόν (2019-20) οδήγησε την ομάδα της Ηπείρου στην επιστροφή της στην Super League, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε με τον ΠΑΣ έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος.

Κόουτς, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα μεγάλη πρόκληση της προπονητικής σου καριέρας!».

«Τίτλοι και καλό ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργύρης Γιαννίκης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του:

Για τη νέα πρόκληση της καριέρας του: "Ευχαριστώ τον κύριο Μελισσανίδη και όλα τα στελέχη που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου αλλά και στο επιτελείο μου. Σίγουρα είναι τεράστια πρόκληση, γνωρίζω τι ευθύνη έχω, είμαι εδώ για σκληρή δουλειά, τίτλους και καλό ποδόσφαιρο".

Για το αν είναι ρίσκο η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Αργύρη Γιαννίκη: "Πιστεύω ότι οι φιλοδοξίες μας ταιριάζουν. Είμαι φιλόδοξος προπονητής, έχω πολλά να δώσω στην ΑΕΚ και χαίρομαι που μου δίνει την ευκαιρία να είμαι εδώ πέρα".

Για το ρόστερ της ΑΕΚ και τους στόχους της: "Ο στόχος είναι να εμπιστευτούμε ένα πλάνο, να γίνουμε μια ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει τα πάντα και τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Αυτοί είναι οι άμεσοι στόχοι, να γίνουμε ομάδα και να παίξουμε σε ένα πλάνο".

Για το τι να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ: "Τα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου μου είναι η ταχύτατη ανάπτυξη του παιχνιδιού, άμεσο πρέσινγκ πάνω στην μπάλα. Αυτό θέλει κάποια δουλειά, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι γρήγορα θα έχουμε την ανάλογη εικόνα".

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας: "Πάρα πάρα πολλή δουλειά".

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 1.358 κρούσματα, 30 θάνατοι, 333 διασωληνωμένοι

Καιρός: Φόβοι για επιδείνωση κακοκαιρίας και νέες πλημμύρες - Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια

Κορονοϊός: Αυξάνεται το ρίσκο με τα νέα μέτρα - Όπλα οι εμβολιασμοί και τα μαζικά τεστ

Jung Ho-yeon: Πώς το Squid Game την έκανε mega star - Απέκτησε 15 εκατ. νέους ακολούθους και «χρυσά» συμβόλαια

Νόμπελ Ειρήνης: Ποια είναι η Μαρία Ρέσσα που έχει κάνει τον πρόεδρο των Φιλιππίνων να χάσει τον ύπνο του

προπονητήςΑργύρης ΓιαννίκηςΑΕΚ