Αθλητισμός|11.10.2021 00:30

Ισπανία - Γαλλία 1-2: Τρικολόρ το Nations League!

Newsroom

Η Εθνική Γαλλίας μετά την κακή παρένθεση του Euro, ξανά προς τη δόξα τραβά. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 με σκόρερ τους Μπενζεμά και Μπαπέ σήκωσε το Nations League. Οι Τρικολόρ του Ντιντιέ Ντεσάν επικράτησαν 2-1 της Ισπανίας με μεγάλη ανατροπή (όπως έκαναν και στον ημιτελικό με το Βέλγιο) σε έναν συναρπαστικό τελικό και διαδέχονται την Πορτογαλία στον θρόνο της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Oπως το '84

Ήταν ο δεύτερος διεθνής τελικός μεταξύ των δύο ομάδων. Κι όπως συνέβη και στο Euro του 1984, την πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν, η Γαλλία επικράτησε και πήρε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όπως και τώρα που σήκωσε το πρώτο της Nations League. Παράλληλα, οι Τρικολόρ έφτασαν τους οχτώ διεθνείς τίτλους: δύο Μουντιάλ (1998, 2018), δύο Euro (1984, 2000), δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών (2001, 2003), ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (1984) κι ένα Nations League (2021).

Το χρονικό της ανατροπής

Το παιχνίδι ήταν... σούπα για 45' λεπτά καθώς οι δυο ομάδες δεν κατέγραψαν ούτε μία αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο και ιδίως στο τελευταίο μισάωρο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... ροντέο. Το ματς απέκτησε ξέφρενο ρυθμό και μέχρι το φινάλε κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Όλα άρχισαν όταν στο 64' η Γαλλία είχε δοκάρι με τον Τεό Ερναντέζ. Στην κόντρα επίθεση, οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με διαγώνιο σουτ του Οιαρθάμπαλ (1-0).

Προτού όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ισπανών, ο εκπληκτικός Μπενζεμά με ένα φανταστικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Τελικά στο 80' ο Τεό Ερναντέζ πάσαρε προς τον Μπαπέ, ο οποίος βγήκε απέναντι απ' τον Σιμόν και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας την ανατροπή και διαμορφώνοντας το 2-1 υπέρ των Τρικολόρ.

Οι Ισπανοί δεν το έβαλαν κάτω, κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το φινάλε αλλά ο Ούγκο Γιορίς δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει το τρόπαιο να φύγει από τα χέρια του. Με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο 88' και το 94' σε σουτ του Οϊαρθάμπαλ και του Πίνο, ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στη Γαλλία.

O Αντουάν Γκριεζμάν μαζί με τον τίτλο πανηγύρισε και τις 100 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας, οι 57 εκ των οποίων μάλιστα είναι συνεχόμενες! 

T

Από την άλλη, ο χαμένος Σέρχιο Μπουσκέτς έχασε την ευκαιρία για να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro και Nations League. Τουλάχιστον, πραγματοποίησε την 131η παρουσία του με την Εθνική Ισπανίας και έπιασε τον θρυλικό Αντρές Ινιέστα στην τέταρτη θέση. 

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρσία, Λαπόρτ, Μάρκος Αλόνσο, Γκάβι (75' Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84' Φορνάλς), Φεράν Τόρες (84' Μερίνο), Οϊαρθάμπαλ, Σαράμπια (61' Γέρεμι Πίνο).

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43' Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (80' Νταμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Τ. Ερναντές, Γκριεζμάν (90' Βερετού), Μπενζεμά, Μπαπέ.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Αθηνά: Οι ζημιές που άφησε πίσω - Η αγωνία για την Εύβοια και τις ισχυρές καταιγίδες που έρχονται

Αυστρία: Ο υπουργός Εξωτερικών Σάλενμπεργκ ο επόμενος καγκελάριος μετά τον Κουρτς

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Tηρήστε τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλιώς σπίτι σας

Πετρέλαιο: Απλησίαστη η τιμή του λίτρου - Έως 200% αύξηση στο φυσικό αέριο

Κέρκυρα: Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο με προορισμό το Ντίσελντορφ

Nations LeagueΕθνική ΓαλλίαςΕθνική Ισπανίας