Αθλητισμός|11.10.2021 08:54

Πύρρος Δήμας: «Με στοχοποίησαν και αυτό πήρε μπάλα και την ελληνική άρση βαρών»

Newsroom

Ο τετράκις Ολυμπιονίκης και θρύλος του αθλήματος της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας, μίλησε στην εκπομπή OPEN SPORT και στην Έλβη Μιχαηλίδου με αφορμή τα δυο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε η Σοφία Γεωργοπούλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στα όσα κατήγγειλε ο Έλληνας πρωταθλητής Θοδωρής Ιακωβίδης για την άρση βαρών, σημείωσε ότι γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν προπόνηση οι αθλητές ενώ τόνισε ότι του ζήτησε «συγγνώμη».

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε για του restart  της άρσης βαρών στη χώρα ενώ αναφέρθηκε και στην πτώση του αθλήματος τα προηγούμενα χρόνια. Εν συνεχεία ανέφερε ότι στοχοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση πολιτικά και έτσι μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ομοσπονδίας. «Με στοχοποίησαν, μείωσαν τον προϋπολογισμό της άρσης βαρών κατά 55% και την πληρώσαν αυτά τα παιδιά (οι αθλητές), σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι πλέον επέστρεψε μόνιμα για να οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στις επιτυχίες. «Θεωρώ ότι η ομοσπονδία παίρνει παραπάνω λεφτά και με αυτά τα λεφτά στηρίζουμε όλους τους αθλητές. Όλοι οι αθλητές έχουν δωρεάν διαμονή και δωρεάν διατροφή από την ομοσπονδία, τόνισε».

Μαζί του ήταν και η νεαρή αρσιβαρίστρια Σοφία Γεωργοπούλου η οποία δήλωσε πως μεγάλος στόχος της είναι να καταφέρει να εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Η Εύβοια μετράει πληγές – Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αθήνα: Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς – Προσπάθησε να εμβολίσει αστυνομικούς

Το «φλερτ» της κυβέρνησης με το κέντρο και το αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Κορονοϊός: Αγωνία για τη Βόρεια Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τα μέτρα – Ανησυχία για τις παρελάσεις

Κορονοϊός: Εξελίχθηκε πριν μια 10ετία στο σώμα κινέζου εργάτη ορυχείου; Νέα ανατρεπτική θεωρία

άρση βαρώνΘοδωρής ΙακωβίδηςΠύρρος Δήμας