Αθλητισμός|12.10.2021 07:04

«Τελικός» στη Σουηδία για την Εθνική ομάδα - Live απ' το OPEN η καθοριστική αναμέτρηση

Newsroom

Η Ελλάδα πέτυχε τον αρχικό της στόχο που ήταν να βρίσκεται μέσα στη μάχη για την πρόκριση στο Μουντιάλ πριν από τους «τελικούς» με τη Σουηδία και την Ισπανία. Υπό αυτή την έννοια η ομάδα του Φαν 'τ Σχιπ έφτασε στο πρώτο... μαξιλαράκι μολονότι άρχισε την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με δύο γκέλες-ισοπαλίες με τη Γεωργία εντός και το Κόσοβο εκτός. Παρ' όλα αυτά, οι νίκες που ακολούθησαν στο ΟΑΚΑ με τη Σουηδία (2-1) και στο Μπατούμι με τη Γεωργία (0-2) έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο -3 από τους Σουηδούς και στο -4 από τους Ισπανούς που έχουν κι ένα ματς περισσότερο.

Ψάχνει την υπέρβαση η Ελλάδα

Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση στον όμιλο, έστω κι αν αυτό το σενάριο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Μπορεί όμως να συμβεί εφόσον η Γαλανόλευκη νικήσει στη Σουηδία, επικρατήσει στη συνέχεια εντός έδρας της Ισπανίας και κάνει νικηφόρο φινάλε και με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Αν η Ελλάδα πιάσει τους 18 βαθμούς δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεται -στο χειρότερο σενάριο- στα πλέι οφ. Δεδομένου όμως ότι απέναντί της έχει, αρχικά την καλοδουλεμένη και πάντοτε υπολογίσιμη Σουηδία και μάλιστα εκτός έδρας στη Σόλνα, και στη συνέχεια την εξαιρετική Ισπανία που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο στους πρόσφατους τελικούς του Nations League, τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν αρκούν καθώς χρειάζεται και αποτελεσματικότητα στο γήπεδο.

Σε πρώτη φάση λοιπόν η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει απόψε (12/10, 21.45, OPEN) τη Σουηδία κι έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη για να πιάσει στη βαθμολογία τους Σκανδιναβούς προτού επιστρέψει στην Αθήνα για τα δύο ματς του Νοεμβρίου. Το έργο της όμως δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς θα πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Ουσιαστικά ψάχνει την υπέρβαση απέναντι σε δύο αντιπάλους που εξαρχής ήταν τα μεγάλα φαβορί στον όμιλο. Η Ελλάδα πάντως, δεν είναι το φαβορί, δεν έχει την πίεση και την υποχρέωση για νίκη στην πλευρά της κι αυτό της προσφέρει ένα πλεονέκτημα καθώς θα αγωνιστεί ως αουτσάιντερ. Δεν έχει να χάσει τίποτα σε αντίθεση με τη Σουηδία για την οποία οτιδήποτε άλλο από το τρίποντο και τις δυο πρώτες θέσεις θα είναι αποτυχία.

Χωρίς Τζαβέλλα

Πέραν του Ζέκα που έχει τεθεί νοκ άουτ για ολόκληρη τη διαδικασία των προκριματικών μετά το σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο Φαν 'τ Σχιπ δεν υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Τζαβέλλα, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί απέναντι στη Σουηδία λόγω καρτών. Η μη παρουσία του πολύπειρου αμυντικού ενδέχεται να τροποιήσει τον σχηματισμό της Εθνικής σε 4-3-3 αν και το 3-5-2 μοιάζει να ταιριάζει καλύτερα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το τελευταίο διάστημα κι ιδίως σε έναν αντίπαλο όπως η Σουηδία. Τη θέση του Τζαβέλλα διεκδικεί ο Σταφυλλίδης, ενώ άλλη μια θέση παίζεται στην επίθεση μεταξύ Δουβίκα και Παυλίδη. Από εκεί και πέρα, θεωρείται βέβαιη η παρουσία στην ενδεκάδα των Βλαχοδήμου, Ανδρούτσου, Τσιμίκα, Μαυροπάνου, Χατζηδιάκου, Μπουχαλάκη, Σιώπη, Μπακασέτα και Μασούρα.

Από την άλλη πλευρά, με το κλασικό 4-4-2 θα παραταχθούν οι Σκανδιναβοί, ενώ όπως αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας οι έντεκα που θα αγωνιστούν είναι οι εξής: Όλσεν, Κραφτ, Λιντέλεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ, Κουάιζον.

Live στο OPEN

Η μονομαχία της Εθνικής Ελλάδας θα μεταδοθεί από το OPEN σε περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου και σχόλιο του Νίκου Νταμπίζα, σε απευθείας σύνδεση με τη Σόλνα της Σουηδίας. Η ποδοσφαιρική βραδιά θα αρχίσει από τις 21:00 με το pre game show «Στον δρόμο για το Μουντιάλ» με τη Χριστίνα Βραχάλη, με αποκλειστικές συνεντεύξεις από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ και τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας και ζωντανές συνδέσεις για να πληροφορηθούμε από νωρίς τις επιλογές του Ολλανδού προπονητή για τη σύνθεση της Ελλάδας στο σπουδαίο ματς. Μετά την κρίσιμη αναμέτρηση ακολουθεί post game show, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με αποκλειστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών και όλα τα γκολ της βραδιάς από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. 

Πρόγραμμα

2ος Όμιλος

Κόσοβο-Γεωργία

Σουηδία-Ελλάδα

Ρεπό: Ισπανία

Βαθμολογία

Ισπανία (13-5 γκολ) 13 βαθμ. - 6 αγ.

Σουηδία (10-3)   12 β.- 5 αγ.

Ελλάδα (7-4) 9 β.- 5 αγ.

Κόσοβο (3-12) 4 β.- 6 αγ.

Γεωργία (2-9) 1 β.- αγ.

Οι επόμενοι αγώνες

Ελλάδα - Ισπανία

Γεωργία - Σουηδία

Ελλάδα - Κόσοβο

Ισπανία - Σουηδία

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός, κορονοϊός και γρίπη: Οι φόβοι των ειδικών για «εκρηκτικό» κοκτέιλ

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί μετατράπηκε η Αθήνα σε απέραντο πάρκινγκ – Στο τραπέζι τέλος εισόδου στο Δακτύλιο

Απόλυση εργαζόμενης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ: «Έστησαν κλοπή» - Δικαιώθηκε στα δικαστήρια

Εθνική ομάδαεθνική Ελλάδαςπροκριματικά ΜουντιάλΕθνική Σουηδίας