Αθλητισμός|14.10.2021 09:59

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στην 8άδα του Indian Wells και πάλι με ανατροπή

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξελίσσεται σε παίκτη των ανατροπών. Όπως έκανε απέναντι στον Φάμπιο Φονίνι, έτσι και με τον Άλεξ Ντε Μινόρ, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε το come back, πήρε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για την οχτάδα του Indian Wells. Μετά από μια μεγάλη μάχη διάρκειας 2 ωρών και 43 λεπτών, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-1 στα σετ με 6-7(3), 7-6(3), 6-2 κι έκλεισε ραντεβού με τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι στα προημιτελικά του αμερικανικού Masters (1000άρι), το οποίο πλέον είναι φαβορί για να κατακτήσει μετά τον αποκλεισμό του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Φαβορί για τον τίτλο

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος διατήρησε την παράδοση που έχει απέναντι στον Αυστραλό τενίστα, νο. 27 στον κόσμο, τον οποίο έχει νικήσει και τις έξι φορές που τον έχει αντιμετωπίσει, έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ, αλλά απάντησε με επικράτηση στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ. Το παιχνίδι ήταν πολύ αμφίρροπό στα δύο πρώτα σετ αλλά στο τρίτο ο Έλληνας πρωταθλητής, νούμερο 3 στον κόσμο, κυριάρχησε στο κορτ με 6-2.

Απέναντι στον Μπασιλασβίλι, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή, έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ αυτός θα είναι ο έκτος εφετινός του προημιτελικός Masters σε επτά διοργανώσεις!

T

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός live χάρτης – Κακοκαιρία Μπάλλος: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Μηνύματα Μητσοτάκη - Καραμανλή για τα εθνικά: Το γαλάζιο «ραντεβού» στη Φιλοθέη

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Τα πρώτα κρούσματα μεταξύ φοιτητών - Φόβοι για τα αμφιθέατρα

ΟΑΣΘ: Κακή συντήρηση και βλάβες καθηλώνουν τα λεωφορεία – Τεράστια ταλαιπωρία τις ώρες αιχμή

ΤένιςΑλεξ Ντε ΜινόρΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Indian Wells