Αθλητισμός|15.10.2021 23:38

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κακή εμφάνιση και ήττα-αποκλεισμός στο Indian Wells

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-4) από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι. Ο Γεωργιανός αθλητής, νούμερο 36 στον κόσμο, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία του ματς από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, νούμερο 3 στην κατάταξη, και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Indian Wells, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φριτς-Ζβέρεβ. Αντιθέτως, ο Τσιτσιπάς, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τρίτη σερί ανατροπή του κι έχασε την ευκαιρία για να διεκδικήσει ένα 1000άρι τουρνουά απόντων των μεγάλων αντιπάλων του πέραν του Ζβέρεβ.

Ασταθής με κακό σερβίς

Ο Μπασιλασβίλι, που νίκησε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά, άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι αιφνιδιάζοντας τον Τσιτσιπά, ο οποίος άργησε να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μπρέικ στο πρώτο και στο πέμπτο γκέιμ. Μετά το 4-1 του Γεωργιανού τενίστα, ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε με μπρέικ αλλά το σετ κατέληξε στον Μπασιλασβίλι με 6-4 έπειτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ήταν η ώρα του Τσιτσιπά για να αφυπνιστεί και με μπρέικ στο τέταρτο και στο όγδοο γκέιμ, κι αφού κράτησε το σερβίς του, επικράτησε άνετα με 6-2 μετά από 35 λεπτά.

Το παιχνίδι κρίθηκε και πάλι, όπως και στα προηγούμενα δύο ματς του Τσιτσιπά, στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου έγινε πολύ μεγάλη μάχη. Ο Γεωργιανός άρχισε ξανά με μπρέικ στον Τσιτσιπά που όμως γρήγορα έφερε και πάλι το ματς στα ίσια. Όμως ο Μπασιλασβίλι βρήκε και δεύτερο μπρέικ στο καθοριστικό έβδομο γκέιμ για το 4-3. Ο Τσιτσιπάς είχε μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και βρέθηκε στο 5-3.

Κράτησε το σερβίς του για το 5-4 αλλά στο επόμενο γκέιμ ο Μπασιλασβίλι δεν έχασε την ευκαιρία και τελείωσε το σετ σε 51 λεπτά και το ματς σε 2 ώρες και 11 λεπτά για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Indian Wells. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε καλό σερβίς και το πλήρωσε όπως καταδεικνύουν τα τέσσερα μπρέικ που υπέστη στο ματς.

Όλες οι ειδήσεις

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Ποια αυτοκίνητα μένουν εκτός από 25 Οκτωβρίου

Κακοκαιρία Μπάλλος σε Κέρκυρα: Καταστροφή χωρίς προηγούμενο - Συγκλονίζουν μαρτυρίες και βίντεο

Κακοκαιρία Μπάλλος: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση οικογένειας τουριστών στην Εύβοια

Live χάρτης: Καταιγίδες στην Αττική – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Αθήνα: Πανικός με πυροβολισμούς από αστυνομικό μέσα σε τμήμα

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP Indian WellsΤένις