Αθλητισμός|16.10.2021 20:20

Basket League: Μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί της ΑΕΚ με σούπερ Δίπλαρο

Newsroom

Με κορυφαίο τον Νίκο Δίπλαρο που πέτυχε 22 πόντους ο Απόλλων Πατρών ισοπέδωσε την ΑΕΚ στο κλειστό της Περιβόλας (84-68), υποχρεώνοντας την ομάδα του Στέφανου Δέδα στην τρίτη ήττα σε τέσσερα παιχνίδια στην Basket League και σε BCL.

Το «κάστρο» του στην Πάτρα διαφύλαξε με εντυπωσιακό τρόπο ο Απόλλων. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο διέλυσε την ΑΕΚ που εξακολουθεί να προβληματίζει. Για την Ένωση αυτή ήταν η τρίτη ήττα στα τέσσερα επίσημα φετινά παιχνίδια της, καθεμιά από τις οποίες έγινε σε εκτός έδρας ματς.

Κορυφαίος για τους νικητές (2-1), όπως και στην νίκη της πρεμιέρας κόντρα στον Ιωνικό, ο Νίκος Δίπλαρος με 22 πόντους (3/5 2π., 3/5 3π., 4ας), σπουδαία εμφάνιση και από τους Τσαλμπούρη (15π. 6 ριμπ.), Ντέιβις (13π.) και Κόλεμαν (13π.). Για την ΑΕΚ (1-2) που δέχτηκε 40 πόντους στην ρακέτα και είχε μόλις 12 πόντους από τους παγκίτες (34 για τον Απόλλωνα) πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Παππάς με 17 πόντους αλλά 6/20 εντός πεδιάς.

Άρης - Κολοσσός Ρόδου 81-85

Σπουδαία νίκη μέσα στο «Nιck Galis Hall» πανηγύρισε ο Κολοσσός Ρόδου που κέρδισε με 81-85 τον Άρη, κατακτώντας τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Μομίροφ (19 πόντους). Ο Κολοσσός Ρόδου φαίνεται ότι έχει πάρει τον «αέρα» του Άρη στο Αλεξάνδρειο, επικρατώντας για πέμπτη σερί χρονιά σε ένα παιχνίδι, όπου οι «κίτρινοι» ήταν πολύ «φτωχοί» δημιουργικά με μόλις 6 ασίστ, έναντι 19 των φιλοξενούμενων, που είχαν και την υπεροχή στα ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ για τον Κολοσσό ήταν ο Μομίροφ με 19 πόντους και από κοντά με 17π. ο Τιλί, ενώ για τον Άρη ο Χάνλαν για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος με 33π. Double double σημείωσε ο Μίλερ, με 16π και 10 ριμπάουντ. Οι «κίτρινοι» βελτίωσαν την άμυνα τους στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη, καθώς από τον τρίτο δεκάλεπτο και μετά η ομάδα της Ρόδου είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Όλες οι ειδήσεις

Κρούσματα σήμερα: 2.313 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 30 θάνατοι, 361 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Ποια φάρμακα γεννούν ελπίδες - Πότε αναμένονται στην Ελλάδα

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Κατέθεσε ανωμοτί ως ύποπτος ο παππούς - Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Τρίκαλα: Νεκρός από κορονοϊό 29χρονος

Κολοσσός ΡόδουΑΕΚΑρηςBasket LeagueΑπόλλων Πάτρας