Αθλητισμός|30.01.2020 00:16

Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»: O «Φοίβος» κρατάει «δεμένο» τον Φοίνικα και αναβάλει τον τελικό

Κώστας Ασημακόπουλος

Το ενδεχόμενο αναβολής του δεύτερου τελικού του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στο βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη το Σάββατο στις 6.30μ.μ.(ΕΡΤ3) μεταξύ του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Σύρου εξετάζει η διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΠ). 

Λόγω του βαρομετρικού χαμηλού «Φοίβος» στο Αιγαίο οι άνεμοι έχουν ένταση 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Από το πρωί της Παρασκευής υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ματαιώθηκαν και οι αεροπορικές πτήσεις για τη Σύρο και τη Μύκονο. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψουμε σήμερα. Τέτοια ένταση κακοκαιρίας είχα πολλά χρόνια να δω. Δυστυχώς δεν υπάρχει και κάποιο βαπόρι που να έρχεται από άλλο νησί και να έχει ρότα τον Πειραιά οπότε για να ταξιδέψουμε θα πρέπει να φύγει δρομολόγιο από τον Πειραιά και φυσικά δεν θα έρθει να πάρει μόνο εμάς αλλά θα περάσει και από άλλα νησιά. Δεν υπάρχουν ούτε αεροπλάνα», είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Α.Ο.Φοίνικα Δημήτρης Αρβανίτης και συμπλήρωσε:

«Αυτό σημαίνει πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε. Ηδη ζητήσαμε αναβολή μια ημέρα και το εξετάζει η ΕΣΑΠ με την ΕΡΤ. Αυτά τα προβλήματα τα έχουμε εμείς όλο το χειμώνα και υπολογίστε και πόσο επίπονο είναι για τους αθλητές τα συνεχόμενα ταξίδια με 6 και 7 μποφόρ. Παρόλα αυτά θα το παλέψουμε και θα πάμε για το θαύμα στο Ρέντη».

Στον πρώτο τελικό την Τετάρτη ο Ολυμπιακός νίκησε στη Σύρο 3-1 σετ και στον επαναληπτικό τελικό θέλει δύο σετ για να κατακτήσει τον τίτλο του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019 που θα είναι και ο έκτος συνολικά στην διοργάνωση.

κακοκαιρίαΦοίβοςΝίκος ΣαμαράςΛιγκ Καπ βόλεϊ