Αθλητισμός|17.10.2021 23:20

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Πρώτη Γιαννίκη με «τρίμπαλο»!

Newsroom

Με το... δεξί έκανε ποδαρικό στην ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του ομογενούς κόουτς και πλέον ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο στους 13, έναν βαθμό πίσω απ' τον προπορευόμενο στη βαθμολογία της Super League Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ, έστω κι αν δεν εντυπωσίασε, ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και κέρδισε δίκαια τους Περιστεριώτες που παρέμειναν στην ουρά δίχως νίκη και με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Εκπλήξεις Γιαννίκη

Ο Γιαννίκης έκανε την έκπληξη και χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τους Μήτογλου και Ρότα. Όμως η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει μέχρι το 24. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο, μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, έλυσε τον επιθετικό γρίφο. Ο ντελικάτος εξτρέμ των Κιτρινόμαυρων μπήκε στην περιοχή, γύρισε προς τον Αραούχο, ο οποίος με ωραίο πλασέ από κοντά πέτυχε το 1-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου απείλησε δύο φορές με τον Μάνταλο και τον Λιβάι Γκαρσία στο 53' αλλά τελικά βρήκε το γκολ με το οποίο κλείδωσε το τρίποντο στο τελευταίο τέταρτο του ματς. Το έκανε όμως με... περιπετειώδη τρόπο. Η Ενωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λιβάι Γκαρσία απ' τον Γκαλβάο, ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Πίριτς απέκρουσε, ο Βράνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη λόγω του ότι οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στην περιοχή. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε ξανά κι αυτή τη φορά ήταν εύστοχος στο 79'  γράφοντας το 2-0.

Και αμέσως μετά στο 80', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες κυριάρχησε στον αέρα πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το τελικό 3-0. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (67' Λε Ταλέκ), Σιμόες (83' Σάκχοβ), Λιβάι Γκαρσία (67' Άμραμπατ), Τσούμπερ, Γέβτιτς (35' Μάνταλος), Αραούχο (83' Ανσαριφάρντ).

Ατρόμητος: Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρουγγής, Χατζησαΐας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης, Μουνίθ (69' Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (69' Μπεντινέλι).

Όλες οι ειδήσεις

Μποναμάς ως 900 ευρώ σε νοικοκυριά - Ποιοι οι δικαιούχοι για μέρισμα

Εμβόλιο mRNA για καρκίνο σε 2 με 3 χρόνια - Αισιόδοξοι οι επιστήμονες της BioNTech

Κακοκαιρία: Ιανός, Αθηνά, Μπάλλος - Καταιγίδες που ρήμαξαν, παλιά ιστορία στον τόπο μας η καταστροφή

Παραλίγο τραγωδία στην Ολλανδία: Κατέρρευσε εξέδρα στο ματς Ναϊμέγκεν - Φίτεσε

ΑΕΚSuperLeagueΑργύρης ΓιαννίκηςΑτρόμητος