Αθλητισμός|19.10.2021 22:54

Ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Οι ομάδες τελείωσαν τον Μπερτομέου από την Euroleague

Newsroom

Με απόφαση της πλειοψηφίας μεταξύ των 11 ομάδων-μετόχων της Euroleague, ο Τζόρντι Μπερτομέου ενημερώθηκε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από την διοργάνωση. Έπειτα από 21 σερί χρόνια ολοκληρώνει τη θητεία του ως πρόεδρος και CEO της EuroLeague Basketball το καλοκαίρι του 2022. Η Euroleague οδηγείται πλέον σε μία νέα εποχή, όπως φαινόταν εδώ και μήνες, από τότε που οι ομάδες έπαψαν να δείχνουν ανοχή στη διοίκηση Μπερτομέου.

Δραματική σύσκεψη

Οι σύλλογοι-μέτοχοι της διοργάνωσης αποφάσισαν να συναντηθούν κατά τη διάρκειας της Τρίτης (19/10) κι ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί συμβούλιο υπό τον Τζόρντι Μπερτομέου. Ωστόσο, οι ομάδες συμφώνησαν ότι ο δικηγόρος από την Καταλονία δεν θα είναι παρών στο μίτινγκ. Εκεί, ο κύβος ερρίφθη και αποφασίστηκε να υπάρξει αλλαγή στην προεδρία της Euroleague.

Κατά τη διάρκεια της δραματικής σύσκεψης υπήρξε ένταση, καθώς υπήρξαν ομάδες που έδωσαν... μάχη για να μείνει. Δεδομένου όμως ότι η αποχώρηση Μπερτομέου χρειαζόταν απλή πλειοψηφία, αυτή επιτεύχθηκε και η εποχή Μπερτομέου ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Οι τρεις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και η Φενέρμπαχτσε ήταν εκείνες που στήριξαν τον νυν επικεφαλής της Euroleague. Μάλιστα προσπάθησαν να περάσουν την αλλαγή καταστατικού, προκειμένου η απόφαση για αλλαγή του CEO να παρθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων κάτι όμως που δεν πέτυχαν. Η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει, καθώς συστήθηκε μία επιτροπή που ήδη ενημέρωσε τον Μπερτομέου πως θα αποτελέσει παρελθόν. Κυρίως χρεώνεται τα οικονομικά προβλήματα και την έλλειψη εσόδων.

Όλες οι ειδήσεις

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οργισμένη αντίδραση στη διακήρυξη Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου

Rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα - Το ΦΕΚ με τα μέτρα

Μίκης Θεοδωράκης: Είχε κάνει 5 διαθήκες

Ασέβεια Τραμπ στον εκλιπόντα Πάουελ: «Έκανε πολλά λάθη, αλλά τέλος πάντων, ας αναπαυθεί εν ειρήνη»

EuroleagueΟλυμπιακόςΤζόρντι ΜπερτομέουΠαναθηναϊκός