Αθλητισμός|21.10.2021 16:43

Πετρούνιας: Αναδίπλωση για #metoo - «Ξεκάθαρη στήριξη σε όποιον έχει υποστεί βία»

Newsroom

Σε «αναδίπλωση» των δηλώσεων του για το κίνημα #metoo, οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα social media, προέβη ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ξεκαθάρισε με αναρτήσεις του στα social media ότι στηρίζει απόλυτα όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και σημειώνει ότι όποιος δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι «σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος».

Επιπλέον, ανήρτησε ξανά παλαιότερο story του που είχε κάνει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου -η οποία ξεκίνησε το κίνημα #metoo στην Ελλάδα- στο οποίο τότε έγραφε «Συγχαρητήρια για το θάρρος σου. Είμαστε μαζί σου». Στη σημερινή του ανάρτηση πρόσθεσε το σχόλιο: «Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα!». 

H ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε με ανάρτηση του στο Instagram ο πρωταθλητής των κρίκων.

Η ανάρτηση με τη φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου

Η δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια που προκάλεσαν αντιδράσεις 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ρωτήθηκε για το κίνημα #metoo, και έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, για τα οποία, μάλιστα, δεν είναι σίγουρος αν όντως υπάρχουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι αθλητές που έχουν πετύχει τους στόχους τους, δεν έχουν κάνει ποτέ τέτοιου είδους καταγγελία - παράπονο. «Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι και αν σημαίνει αυτό», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Καταπέλτης ο εισαγγελέας, πρότεινε ενοχή της Κακαράντζουλα - «Ποταπά κίνητρα και ηθική μικρότητα»

Πετρούνιας για #metoo: Δεν είδα αθλητή που υλοποίησε τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο

Ασπρόπυργος – Χωματερή υγειονομική βόμβα: Αναδύονται τοξικοί καπνοί από το έδαφος

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο γνωστής εταιρείας λόγω σαλμονέλας

Σοφία ΜπεκατώρουΛευτέρης ΠετρούνιαςMeToo