Αθλητισμός|22.10.2021 15:03

Βερούλη για Πετρούνια: Καλύτερα να ασχοληθεί με τους κρίκους και να πάψει να μιλά

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα #metoo αλλά και τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του πρωταθλητισμού. Μεταξύ αυτών που σχολίασαν όσα είπε ο ολυμπιονίκης, ήταν και η Άννα Βερούλη.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Λευτέρης έκανε αυτή τη δήλωση. Δηλαδή, ένα ολόκληρο κίνημα με τα λόγια του το διαγράφει; Δεν ξέρω τι προσπαθεί να κάνει. Οι γυναίκες και οι άντρες οι οποίοι μίλησαν, οι άνθρωποι που τόλμησαν να μιλήσουν και επιτυχημένοι ήταν και δε φοβήθηκαν και έλυσαν τα εσωτερικά τους θέματα και βγήκαν προς τα έξω για να μπορέσουν να δώσουν την ώθηση και στον άλλον κόσμο να βγει να μιλήσει», είπε η πρωταθλήτρια του στίβου και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Εγώ θα πρότεινα στον Λευτέρη καλύτερα να ασχοληθεί με τους κρίκους που είναι πάρα πολύ καλός και τον χειροκροτάμε όλοι και να πάψει να μιλά».

Πετρούνιας: Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες για τις δηλώσεις

Ένα μεγάλο «συγγνώμη» από όλους τους Έλληνες ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας για τα όσα δήλωσε αναφορικά με το κίνημα #metoo και προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στο social media. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιονίκης και υπερπρωταθλητής στο άθλημα των κρίκων μιλώντας στον ANT1 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».

«Ρωτήθηκα για το κίνημα #metoo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο για κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου», τόνισε.

Εν συνεχεία σημείωσε ξανά ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και ξακαθάρισε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος #metoo, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. «Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε» πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε λέγοντας: «Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους».

Η αναδίπλωση με αναρτήσεις στα social media

Σε «αναδίπλωση» των δηλώσεων του για το κίνημα #metoo προέβη και νωρίτερα με ανάρτηση στα social media ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ξεκαθάρισε με αναρτήσεις του στα social media ότι στηρίζει απόλυτα όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και σημειώνει ότι όποιος δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι «σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος».

Επιπλέον, ανήρτησε ξανά παλαιότερο story του που είχε κάνει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου -η οποία ξεκίνησε το κίνημα #metoo στην Ελλάδα- στο οποίο τότε έγραφε «Συγχαρητήρια για το θάρρος σου. Είμαστε μαζί σου». Στη σημερινή του ανάρτηση πρόσθεσε το σχόλιο: «Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα!». 

H ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε με ανάρτηση του στο Instagram ο πρωταθλητής των κρίκων.

Η ανάρτηση με τη φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου

Η δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια που προκάλεσαν αντιδράσεις 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ρωτήθηκε για το κίνημα #metoo, και έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, για τα οποία, μάλιστα, δεν είναι σίγουρος αν όντως υπάρχουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι αθλητές που έχουν πετύχει τους στόχους τους, δεν έχουν κάνει ποτέ τέτοιου είδους καταγγελία - παράπονο. «Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι και αν σημαίνει αυτό», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin - Προφητική ανάρτηση από το 2017: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μαθητικές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δολοφονία Αιγάλεω: Σκότωσα τη μάνα μου είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς

Πανεπιστήμια: Αυξάνονται τα κρούσματα - Διαμαρτύρονται καθηγητές και ζητούν εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πότε και πού θα βρέξει

MeTooΆννα ΒερούληΛευτέρης Πετρούνιας