Αθλητισμός|24.10.2021 18:26

Βόλος - ΑΕΚ 1-3: Σπουδαία νίκη του Δικέφαλου - Σοκαριστικός τραυματισμός Λιβάι Γκαρσία

Newsroom

Η ΑΕΚ πέτυχε σπουδαία νίκη στον Βόλο με 3-1 αλλά η χαρά των Κιτρινόμαυρων μετριάστηκε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Λιβάι Γκάρσια. Ο άσος της Ένωσης έπεσε άσχημα στο έδαφος στις καθυστερήσεις του αγώνα, και έμεινε εκεί καθηλωμένος για αρκετά λεπτά. Η ανησυχία των συμπαικτών και των αντιπάλων του ήταν έκδηλη καθώς η πτώση του με τον αυχένα ήταν άσχημη. Το παιχνίδι διεκόπη για αρκετά λεπτά μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποχωρήσει απ' τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο.

Σοβαρός τραυματισμός Λιβάι Γκαρσία

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος του ματς, στο 33' ο Βόλος έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Στάνκοβιτς αντέδρασε εξαιρετικά στα σουτ του Μπαρτόλο και του Γκρίλο. Στο 39' ο Βόλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πουρίτα απ' τον Σιμόες αλλά ο Ρεγκατέν στάθηκε άτυχος στην εκτέλεση καθώς γλίστρησε κι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ!

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 42' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ένωση έπαιξε γρήγορα στο transition, ο Τσούμπερ σέντραρε προς τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραίο τελείωσε πέτυχε το 0-1. Ωστόσο, οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τους οποίους κατηγόρησαν πως δεν τήρησαν το fair play λόγω τραυματισμού του Πουρίτα.

Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Και πάλι σε μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα κινήθηκε γρήγορα, ο Ανσαριφάρντ πάσαρε προς τον Αμραμπάτ, ο οποίος ανατράπηκε απ' τον Κλέιμαν. Ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα καθώς ακολούθησε τη φάση ο Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα για το 0-2.

Παρά το 0-2 ο Βόλος και πάλι έδειξε ότι δεν παρατάει καμία μάχη. Κι επέστρεψε στο ματς για τα καλά στο 79', οπότε ο Ρίνερ σούταρε έξω απ' την περιοχή και ο Βράνιες στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-2) με κεφαλιά!

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Γκαρσία στο 81'. Τελικά στο 99', κι αφού είχε μεσολαβήσει ο τραυματισμός του Λιβάι, ο Χατζισαφί διαμόρφωσε το τελικό 1-3 έπειτα από θαυμάσια ενέργεια και ασίστ του Τσούμπερ, ο οποίος ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα (45' Ρίνερ), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77' Μπαριέντος), Ρεγκατέν (68' Ροσέρο), Φερνάντες, Φαν Βερτ, Μπαρτόλο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (77' Σάκχοβ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (66' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Άμραμπατ (92'+2' Χατζισαφί), Ανσαριφάρντ (66' Γκαρσία).

Λιβάι ΓκαρσίαΑΕΚΒόλος ΝΠΣSuperLeague