Αθλητισμός|24.10.2021 22:56

Basket League: Καθάρισε με άμυνα ο Παναθηναϊκός, νίκη-θρίλερ ο Ολυμπιακός

Newsroom

Η περιβόητη άμυνα που θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε, έσφιξε τη θηλιά στο Περιστέρι, κρατώντας το στους 62 πόντους και με ηγέτες Παπαγιάννη-Μέικον έφυγε με μια καθαρή νίκη (62-77). Οι «πράσινοι» μετά την πρώτη περίοδο ήταν εντυπωσιακοί αμυντικά, αφήνοντας πίσω τους την κακή πρώτη περίοδο, δεχόμενοι μόλις 33 πόντους σε 30 λεπτά στην αναμέτρηση από εκεί και πέρα. Στο 2-1 ο Παναθηναϊκός, στο 1-2 το Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τα ρεπό τους στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Το «τριφύλλι» είχε τους Ντάριλ Μέικον (16 π.), Γιώργο Παπαγιάννη (14 π. 12 ριμπ.), Ιωάννη Παπαπέτρου (12 π.), Κέντρικ Πέρι (11 π.) και Οκάρο Ουάιτ (10 π.) με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Χάουαρντ Σαντ Ρος να είναι καταλυτικός αμυντικά για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, καθώς έδωσε το σύνθημα στους συμπαίκτες του στη δεύτερη περίοδο.

Από την πλευρά του Περιστερίου ξεχώρισαν οι Δημήτρης Κατσίβελης και Λίνος Χρυσικόπουλος με 12 πόντους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ηρακλής - Ολυμπιακός 90-96

Ο Ηρακλής στρίμωξε στα σχοινιά τον Ολυμπιακό, πήγε στην παράταση με δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως οι Ερυθρόλευκοι ξύπνησαν κι είχαν το βάθος για να πάρουν χρυσό, όπως εξελίχθηκε, «διπλό» με 96-90. Ο ψυχωμένος Ηρακλής έκανε δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να περιμένουν ένα εύκολο απόγευμα, όπως στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο Κύπελλο. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 16 πόντους, είχαν τη δύναμη για να επιστρέψουν και λίγο έλειψε να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Στο 0-3 ο Ηρακλής, ανέβηκε στο 4-0 ο Ολυμπιακός.

Αν και ο Φαλ ξεκίνησε φουριόζος, δείχνοντας ότι αποτελεί τον κύριο πυλώνα του Ολυμπιακού στην επίθεση, τελικώς ο Βεζένκοφ ήταν ο MVP  με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και καθοριστική συμβολή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιάννης Αγραβάνης του Ηρακλή ήταν συγκινητικός, προσπάθησε και κράτησε τον Ηρακλή μέσα στο παιχνίδι βοηθώντας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είχε 22 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Λαύριο - Απόλλων Πάτρας 82-66

Μπορεί ο Απόλλων Πάτρας να επέστρεψε από το -18, ωστόσο δεν είχε τις δυνάμεις να συνεχίσει την αντεπίθεσή του και ένα πολύ καλό τελευταίο δεκάλεπτο (26-14 επιμέρους σκορ) έδωσε στο Λαύριο τη νίκη (82-66) για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Το Λαύριο συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών εντός των συνόρων μερικά 24ωρα μετά την ήττα στην έδρα της Μάλαγα για το BCL. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ανέβασε στο 3-1 το ρεκόρ της στο πρωτάθλημα, έχοντας ως κορυφαίους τους Δημήτρη Κακλαμανάκη (16π, 7ρ), Βασίλη Μουράτο (14π, 8ασ) και Τάισον Κάρτερ (13π).

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων ηττήθηκε για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ στην Περιβόλα. Στο 2-2 το σύνολο του Νίκου Βετούλα, από το οποίο ξεχώρισαν οι Ορλάντο Κόουλμαν (20π, 6ρ), Γιώργος Τσαλμπούρης (15π, 4ρ) και Τόμας Κλίβελαντ (10π, 7ρ, 5ασ).

Απόλλων ΠάτραςΠεριστέρι ΚΑΕΟλυμπιακόςBasket LeagueΗρακλήςΛαύριοΠαναθηναϊκός