Αθλητισμός|24.10.2021 19:25

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Πήρε «σβηστά» το clasico η Βασίλισσα

Newsroom

Μια εκπληκτική επιθετική ενέργεια του στόπερ Αλάμπα έκρινε το clasico στη Βαρκελώνη. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου και πάτησε ξανά κορυφή στη βαθμολογία της La Liga αφήνοντας στο -5 την «αιώνια» αντίπαλό της που δεν λέει να ορθοποδήσει.

Θρίαμβος της Ρεάλ

Η Βασίλισσα πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα επί των Καταλανών, που έχουν να κερδίσουν σε clasico στην έδρα τους από τον Οκτώβριο του 2018! Η Μπαρτσελόνα έμεινε στην όγδοη θέση της Primera και το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο.

Το clasico άρχισε νωχελικά με τις δυο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Η Μπαρτσελόνα στο 25' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς αλλά ο Ντεστ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Η Ρεάλ όμως αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και στο 32' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αλάμπα έκλεψε την μπάλα, πάσαρε και ακολούθησε τη φάση. Ο Βινίσιους έστρωσε στον Ροντρίγκο κι εκείνος πάσαρε προς τον Αλάμπα, ο οποίος αφού διάσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο με σπριντ, πάτησε περιοχή και με υπέροχο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

T

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ έδωσε χώρο στην Μπαρτσελόνα που είχε τον έλεγχο αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Οι Μπλαουγκράνα είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή των Μερένχες που πήραν... σβηστά το ντέρμπι καθώς στις καθυστερήσεις, έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση και εξαιρετική συνεργασία του Ασένσιο με τον Λούκας Βάσκεθ, ο τελευταίος με προβολή έγραψε το 0-2.

Το μόνο που πέτυχε η Μπαρτσελόνα ήταν να σκοράρει στο 97' με τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Καταλανών αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα.

clasicoLa LigaΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα