Αθλητισμός|24.10.2021 20:49

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Ιστορικός θρίαμβος των Κόκκινων στο Ολντ Τράφορντ

Newsroom

Ένας ιστορικός θρίαμβος της Λίβερπουλ, ένας ιστορικός διασυρμός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι του Μερσεσάιντ διέλυσαν τους Κόκκινους Διαβόλους στο Ολντ Τράφορντ με το ασύλληπτο 0-5! Η ποδοσφαιρική παράσταση που πραγματοποίησε η φοβερή και τρομερή ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο σπίτι της μεγάλη της αντιπάλου, δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 75 χρόνια.

Ασταμάτητος Σαλάχ

Όπως επίσης εκπληκτικός ήταν και ο ασταμάτητος Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πέτυχε ένα ιστορικό χατ τρικ. Και δεν ήταν μόνο αυτό καθώς ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λιβερπουλ που σκοράρει σε τρία σερί ματς στο Ολντ Τράφορντ. Παράλληλα, έγινε και ο πρώτος αφρικανός σκόρερ στην ιστορία της Premier League με 106 γκολ, καθώς ξεπέρασε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά που σταμάτησε στα 104.

Ο Κλοπ πανηγύρισε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την 200ή νίκη του στον πάγκο της Λίβερπουλ καθώς τα κατάφερε κρατώντας τη Λίβερπουλ για έβδομο σερί ματς αήττητη απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Κι έγινε ο πρώτος προπονητής των Κόκκινων που τα καταφέρνει καθώς έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του θρυλικού Κένι Νταλγκλίς.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική από το πρώτο λεπτό.Στο 5' ο Κεϊτά βρέθηκε μόνος απέναντι απ' τον Ντε Χέα, έπειτα από ασίστ του Σαλάχ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12' ο Ζότα πλάσαρε από κοντά για το 0-2 έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Λίβερπουλ και ασίστ του Αλεξάντερ Άρνολντ. 

Ο καταιγισμός συνεχίστηκε από τους Κόκκινους καθώς στο 38' η μπάλα... κρύφτηκε στην τρομερή εναλλαγή της μπάλας, που κατέληξε στον Σαλάχ, ο οποίος εκτέλεσε για το 0-3. Αυτή τη φορά η ασίστ προήλθε απ' το πόδι του Κεϊτά που ανταπέδωσε το δώρο στον Αιγύπτιο. Η Λίβερπουλ είχε κι ένα τέταρτο γκολ στη φαρέτρα της και πάλι με τον Σαλάχ. Αυτή τη φορά ο Ζότα έβγαλε την ασίστ και ο Αιγύπτιος έγραψε στο 45'+5' το άκρως εντυπωσιακό 0-4 στο Ολντ Τράφορντ. Ποτέ ξανά η Γιουνάιτεντ δεν είχε βρεθεί να χάνει στην έδρα της με διαφορά τεσσάρων τερμάτων στο ημίχρονο!

Είχε και συνέχεια όμως το... δράμα για τους Κόκκινους Διαβόλους καθώς στο 50' ο Χέντερσον έβγαλε καταπληκτική πάσα για τον Σαλάχ, ο οποίος νίκησε τον Ντε Χέα, έγραψε το 0-5 και πέτυχε ένα ιστορικό χατ-τρικ!

Ο εφιάλτης δεν είχε τέλος για τη Γιουνάιτεντ που είδε τον Πογκμπά να αποβάλλεται στο 60' για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κεϊτά. Η Λίβερπουλ όμως κατέβασε ταχύτητα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε...

ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier League