Αθλητισμός|24.10.2021 22:58

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Ερυθρόλευκο το ντέρμπι, ξύπνησε αργά ο Δικέφαλος

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League με τον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον βρίσκεται στο +4 απ' τον Δικέφαλο και στο +1 απ' τη δεύτερη ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με τη διαφορά ότι οι Πειραιώτες πέτυχαν δύο γκολ στο δικό τους καλό διάστημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς σκόραραν μία φορά. MVP της αναμέτρησης ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ κι έδωσε μια ασίστ.

Δύο γκολ στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι άρχισε νωχελικά και σε χαμηλό τέμπο με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο. Ωστόσο, στο 22' ο Εσίτι έκανε λάθος, έχασε την μπάλα απ' την πίεση του Ρέαμπτσιουκ και του Αγκιμπού Καμαρά και ο τελευταίος κουβάλησε την μπάλα και σούταρε με δύναμη. Η κόντρα στο πόδι του Βαρέλα τον ευνόησε καθώς άλλαξε την πορεία της μπάλας και κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν ταχύτητα, ο ΠΑΟΚ έδειξε επηρεασμένος απ' το γκολ που δέχθηκε και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή του Δικεφάλου. Εκεί ο Ολυμπιακός, αρχικά στο 29', έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με διπλό δοκάρι του Ελ Αραμπί, ενώ στο 31' βρήκε και δεύτερο γκολ. Και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και την κατάλληλη στιγμή, την... έσπασε στα αριστερά για τον Μασούρα που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο 35' με τον Σβαμπ αλλά ολοκλήρωσε το ημίχρονο έχοντας στην... πλάτη του δύο τέρματα.

Στο ημίχρονο ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον αρνητικό Εσίτι με τον Ελ Καντουρί και η εικόνα του Δικεφάλου βελτιώθηκε αισθητά. Ο Ολυμπιακός όμως είχε και πάλι την πρώτη μεγάλη φάση με δοκάρι του Αγκιμπού στο 51' κι αφού προηγουμένως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του δοκάρι στο 58' καθώς ο Μιχαηλίδης με σουτ απ' το ύψος της μικρής περιοχής έχασε μοναδική ευκαιρία για να ξαναβάλει τον Δικέφαλο στο παιχνίδι.

Ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη στο 59' τους Βιεϊρίνια, Σβιντέρσκι και Μιτρίτσα, ενώ την ίδια ώρα ο Μαρτίνς άλλαξε τον Ελ Αραμπί με τον Τικίνιο. Ο Δικέφαλος πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός φτάνοντας τελικά στο γκολ στο 81' με τον Μουργκ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 78' τον Μιτρίτσα που τραυματίστηκε. Ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μαροκινός σέντραρε και ο Αυστριακός με δυνατό σουτ εκτέλεσε από κοντά για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν τα κατάφερε...

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83' Κουντέ), Μασούρας (83' Βρουσάι), Γκάρι Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (59' Βιεϊρίνια), Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (59' Μιτρίτσα, 78' Μουργκ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59' Σβιντέρσκι).

ΠΑΟΚΟλυμπιακόςSuperLeague