Αθλητισμός|26.10.2021 07:17

Super League: Όσα μάθαμε την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Newsroom

Πάει έφυγε και η 7η αγωνιστική της Super League και τα συναισθήματα που αφήνει στους Big 4 είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ χαμογελούν και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά χαρούμενοι μπορούν να είναι.

Τι έδειξαν οι Big 4

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 2-1 έφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +4 από τον Δικέφαλο, ενώ η ΑΕΚ με το νικηφόρο πέρασμα που έκανε απ’ τον Βόλο με 1-3 ανέβηκε σε απόσταση βολής από την κορυφή καθώς βρίσκεται στο -1 απ’ τους Ερυθρόλευκους.
Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έχασε έδαφος και κυρίως ο Παναθηναϊκός που νωρίς στη σεζόν βρίσκεται ήδη στο -7 απ’ την πρώτη θέση. Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής πάντως ήταν και ο Άρης, ο οποίος πέραν της εμφατικής νίκης επί του Παναιτωλικού με 5-1, επανήλθε και σε τροχιά διεκδίκησης εισόδου στα πλέι οφ μετά την εκκίνηση που έκανε με -6 βαθμούς λόγω τιμωρίας. Τι μάθαμε λοιπόν την 7η αγωνιστική;

Ολυμπιακός: Κυνικός αλλά παίζει με τη φωτιά

Μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης έγινε σαφές ότι ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί για τον τίτλο. Οι Ερυθρόλευκοι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχουν υποστεί ήττα στο πρωτάθλημα έχοντας βγάλει ήδη δύο ντέρμπι (Παναθηναϊκός 0-0, ΠΑΟΚ 2-1) κι έχοντας περάσει από δύο δύσκολες έδρες (Αστέρας Τρίπολης 0-2 και ΠΑΣ Γιάννινα 1-2). Μολονότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει και τόσο καλά καθώς φαίνεται ότι ακόμη ψάχνεται μέσα στο γήπεδο, έχει διατηρήσει την αποτελεσματικότητά του και σε σχέση με την προηγούμενη διετία μοιάζει πιο κυνικός και επαγγελματίας. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα καλό 20λεπτο (20’-40’) για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και στη συνέχεια έκανε διαχείριση. Θα μπορούσε να πληγωθεί στο τέλος (και κάποια στιγμή θα την πατήσει αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο) αλλά επί του παρόντος παίρνει τα τρίποντα με εξαίρεση την γκέλα με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα.

ΠΑΟΚ: Αδίκησε τον εαυτό του

Δεν «διάβασε» καλά το παιχνίδι στο ξεκίνημά του και το πλήρωσε με ένα «νεκρό» διάστημα. Ο Ολυμπιακός τον βρήκε μπόσικο και σκόραρε δύο γκολ βάζοντας από νωρίς τον Δικέφαλο σε δύσκολη θέση. Στο β’ ημίχρονο, όταν διορθώθηκε η κατάσταση με τις αλλαγές που έγιναν, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ουσιαστικά αδίκησε τον εαυτό του με την παρουσία του στο α’ ημίχρονο. Δεν ήταν όμως εξίσου αποτελεσματικός με τον αντίπαλό του. Στο καλό του ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ, στο καλό του ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα και κάπως έτσι το ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο.

ΑΕΚ: Έκλεισε στο χρονοντούλαπο τις στραβοτιμονιές

Η δεύτερη σερί νίκη του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ και πάλι σκοράροντας τρία γκολ δίνει επιπλέον ψυχολογία στην Ένωση. Ουσιαστικά το «διπλό» στον Βόλο, σε συνδυασμό με το -1 απ’ την κορυφή και την έλευση νέου προπονητή, κλείνει στο χρονοντούλαπο τις... στραβοτιμονιές που έγιναν μέχρι να έρθει ο Γιαννίκης. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα κομβικό σημείο στο ματς του Βόλου που ενδεχομένως θα άλλαζε την ιστορία του παιχνιδιού. Στο 40’ ο Ρεγκατέν αστόχησε σε πέναλτι και αμέσως μετά η ΑΕΚ πέτυχε το 0-1. Το γλίστρημα του άσου του Βόλου βοήθησε τους Κιτρινόμαυρους που πάντως μέχρι εκείνο το σημείο δυσκολεύονταν απέναντι στη θεσσαλική ομάδα. 

Παναθηναϊκός: Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

Μια χαρμολύπη βιώνουν στον Παναθηναϊκό που εντός έδρας ζουν το όνειρο με μπαλάρα, θέαμα και… τεσσαρο-πεντάρες αλλά εκτός έδρας αδυνατούν πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. 4-0 επί του Απόλλωνα, 5-1 επί του Βόλου, 4-1 επί του Ιωνικού και 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 από τον Άρη, 2-1 απ’ τον Αστέρα Τρίπολης. Μόνο με τον Ολυμπιακό πήρε βαθμό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς εκτός έδρας, αλλά εκείνο είναι το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο οι Πράσινοι έπαιξαν με διαφορετικό στυλ απ’ ό,τι προσπαθεί να περάσει ο Σέρβος κόουτς. Στο Καραϊσκάκη το Τριφύλλι έπαιξε με αίσθημα αυτοσυντήρησης και το μυαλό στην άμυνα και δεν δέχθηκε γκολ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια όμως, που το μυαλό είναι στη δημιουργία και πρωτίστως στο πώς θα επιτευχθεί το γκολ, ο Παναθηναϊκός απέτυχε παταγωδώς. Το ενθαρρυντικό για τους Πράσινους είναι πως η εικόνα της ομάδας σε κανένα απ’ αυτά τα ματς δεν ήταν απελπιστική ή κάκιστη. Θα μπορούσε, όσο υπερβολικό κι ακούγεται, ο Παναθηναϊκός να μην έχει ηττηθεί σε κανένα απ’ αυτά βάσει της εικόνας του στο γήπεδο και των ευκαιριών που δημιούργησε.

Άρης: Μπήκε σε τροχιά 6άδας

Έψαχνε καιρό ο Άρης μια μεγάλη παράσταση, ένα ξέσπασμα και το βρήκε απέναντι στον Παναιτωλικό τον οποίο διέλυσε με 5-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά αλλά μέχρι τώρα αδυνατούσε να το βγάλει στο γήπεδο. Πιθανώς, το -6 με το οποίο άρχισε το πρωτάθλημα, βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών που αναζητούσαν εναγωνίως βαθμούς για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Κι αφού ξεκόλλησαν απ' τις τελευταίες θέσεις, ήρθε και η εκρηκτική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, που φέρνει πλέον τον Άρη σε τροχιά πλέι οφ. Η ομάδα του Μάντζιου που είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, απέχει πλέον μόλις έναν βαθμό απ' την εξάδα και δύο απ' τον πέμπτο Παναθηναϊκό τον οποίο έχει νικήσει στο Κλ. Βικελίδης.

SuperLeagueΟλυμπιακόςΑΕΚΑρηςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ