Αθλητισμός|26.10.2021 18:11

Πρώτη «βόμβα» στο Κύπελλο: Ο Λεβαδειακός απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Ο πρώτος ηχηρός κρότος ακούστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας καθώς ο Λεβαδειακός απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης. Στο πρώτο παιχνίδι της 5ης φάσης του θεσμού μια ομάδα της Super League, άλλοτε Β' Εθνική, απέκλεισε μια ομάδα της Super League, η οποία μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο νίκησε τον Παναθηναϊκό.

Buzzer beater Λεβαδειακού

Η πρόκριση του Λεβαδειακού ήταν δραματική καθώς ήρθε με... buzzet beater στο 96' του Έλληνα... Φελαϊνί, Γιώργου Νίκα, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο φινάλε. Αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και οι Βοιωτοί, λίγο προτού αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2, πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου κι έδειξαν ότι θα είναι μια απ' τις ομάδες που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δεύτερη κατηγορία.

Οι Αρκάδες παρατάχθηκαν με οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και... το πλήρωσαν. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχαν δοκάρι στο 21΄ με τον Πολέτο και άλλες καλές ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Χάμοντ (69΄ Λινάρδος), Μεχία, Νίλι, Πολέτο (69΄ Μουτίνιο), Βήχος, Βρακάς (88΄ Αλμπάνης), Λιάγκας, Νίκας, Τζημόπουλος, Τσάπρας (54΄ Δούμτσιος)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρσία, Τασουλής (84΄ Αλβαρες), Χριστόπουλος, Ατιένθα, Βαλιέντε, Μουνάφο (46΄ Ιγκλέσιας), Γκόμες, Αλί Μπαμπά (84΄ Κανελλόπουλος), Σόνι (64΄ Μπαράλες), Ριέρα 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Καλλιθέα 5-4 πεν. (κ.α. 0-0)

Την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου πήρε και η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία επικράτησε της Καλλιθέας στα πέναλτι με σκορ 5-4, ενώ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το σκορ έληξε 0-0. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να... σπάσει το ρόδι και να προηγηθεί. 

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Γκόλιας, Λαρέα, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Μπάλλας, Πλέγας, Πολίτης, Μπραμπίγια, Μπιανκόνι, Αθανασιάδης

Καλλιθέα: Στρέζος, Κοντοχρήστος, Ρώσση, Ευαγγέλου, Ρέντζας, Μπουλούλης, Χατζηδίμπας, Σαντάνα, Μουνιέ, Δούμτσης, Μάλτσι.

ΛεβαδειακόςΚύπελλο ΕλλάδαςΑστέρας Τρίπολης