Αθλητισμός|26.10.2021 21:02

Κύπελλο Ελλάδας: Μεγάλη πρόκριση της ΑΕΛ στα πέναλτι επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Newsroom

Απίθανο θρίλερ παίχθηκε στο Αλκαζάρ. Μετά τα πέναλτι-εφευρέσεις του Παπαπέτρου στην κανονική διάρκεια (1-1), στη... ρουλέτα από τα 11 βήματα η ΑΕΛ κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στα πέναλτι η ΑΕΛ

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και... ήρεμο στο πρώτο ημίχρονο. Όλα άλλαξαν όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Μετά από κόρνερ στο 47', ο Μπέρτος έπιασε την κεφαλιά και ο Όγκμποε εκτέλεσε με το δεξί, με τον Γκαρντάφσκι να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Οι παίκτες της ΑΕΛ ζήτησαν έντονα πέναλτι για χέρι, ο Παπαπέτρου δεν σφύριξε κάτι, όμως σταμάτησε το παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα μετά και έστειλε τους Βυσσινί στα 11 βήματα.

Όπως προκύπτει και από τα ριπλέι (VAR δεν υπήρχε στο ματς), ο Γκαρντάφσκι απέκρουσε με το... σαγόνι, γι' αυτό και δεχόταν για αρκετά λεπτά ιατρική βοήθεια, πεσμένος μέσα στην εστία της ομάδας του. Όταν σηκώθηκε όμως ο Παπαπέτρου τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μαυριάς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Προτού περάσουν οκτώ λεπτά, ωστόσο, οι Ηπειρώτες κέρδισαν κι αυτοί πέναλτι, σε ανατροπή του Περέα από τον Ηλιάδη. Και εδώ υπήρξαν, ωστόσο, έντονα παράπονα, με τους Βυσσινί να υποστηρίζουν ότι η παράβαση συνέβη εκτός περιοχής. Η απουσία VAR σήμαινε ότι και εδώ ο Παπαπέτρου δε θα προβληματιζόταν για να αλλάξει πιθανώς την απόφαση του, ο Κάργας έστησε τη μπάλα στη λευκή βούλα και έγραψε το 1-1 με ωραία εκτέλεση.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου δεν άλλαξε τίποτα. Κι αυτό χάρη στον Θεοδωρόπουλο, που στο 99' απέκρουσε με ένα χέρι την κεφαλιά του Σάλιακα και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία μετά το πλασέ του Σνάιντερ. Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ αστόχησαν (Σάλιακας, Κάργας και Παντελάκης, ευστόχησε μόνον ο Πίρσμαν), με την ΑΕΛ να επικρατεί με σκορ 3-1 (ευστόχησαν οι Ακούνια, Ηλιάδης και Κολομπίνο, αστόχησε ο Μπέρτος) και να παίρνει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Αυτή ήταν η τρίτη πρόκριση για τους Θεσσαλούς, μετά τον αποκλεισμό των Απόλλωνα Λάρισας (0-3) και Διαγόρα Ρόδου (1-2 στη παράταση) προηγουμένως.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά, Κολομπίνο, Νικολιάς (66' Γιάκος), Μαυριάς (91' Γλυνός), Όγκμποε (66' Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Ρίζος (67' Πίρσμαν), Παντελάκης, Μίνα (46' Τριάδης), Καραχάλιος (91' Λιάσος), Σιόντης (84' Μορέιρα), Γκαρντάφσκι, Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Σνάιντερ).

ΠΑΣ ΓιάννιναΚύπελλο ΕλλάδαςΑΕΛ