Αθλητισμός|27.10.2021 20:44

Αθωώθηκε ο Παναθηναϊκός - Με κόσμο κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ

Newsroom

Δεκτή έγινε από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, η έφεση του Παναθηναϊκού για την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 70.000 ευρώ για την επίθεση από οπαδούς σε αστυνομικούς στον αγώνα με τον Ιωνικό. 

Με βάση αυτή την απόφαση οι Πράσινοι θα αγωνιστούν με κόσμο απέναντι σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στις 31/10 και 7/11 αντίστοιχα.

Κατά την εκδίκαση της έφεσης, η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, άρα δεν φέρει ευθύνη η ΠΑΕ. Παράλληλα, αναφορικά με το βίντεο της αστυνομίας που δείχνει τα επεισόδια και ελήφθη υπ' όψιν από τον αθλητικό δικαστή, υποστήριξε το Τριφύλλι ότι αρχικά δεν ήταν στον κατηγορητήριο, άρα δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη. Επιπρόσθετα, σημείωσαν ότι τα επεισόδια αυτά δεν έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο ματς, καθώς το βίντεο αναγράφει ημερομηνία Σεπτεμβρίου!

Από τον Παναθηναϊκό υποστήριζαν ότι το βίντεο βγαίνει για να στηρίξει το κατηγορητήριο. Όσα φαίνονται στο βίντεο δεν υπάρχουν σε κανένα κατηγορητήριο, επομένως παρότι γενικά ως αποδεικτικό μέσο γίνεται δεκτό, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άκυρο γιατί αναφέρεται σε πράξεις για τις οποίες ο Παναθηναϊκός δεν κατηγορήθηκε ποτέ και από κανέναν. Επιπροσθέτως η πρωτόδικη επέκτεινε απαράδεκτα τα όρια του εν γένει χώρου πέραν των όσων ορίζει το άρθρο 1 του π.κ. της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Με την 32/2021 απόφασή της, η Επιτροπή δέχεται την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 156/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1. Διακρατεί την υπόθεση. Δικάζοντας την υπ΄αριθμ. 23492/21.10.2021 πειθαρχική δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, απορρίπτει αυτήν ως αβάσιμη».

ΠαναθηναϊκόςSuperLeague