Αθλητισμός|31.10.2021 22:10

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Με ηγέτη Μάνταλο πήρε το ντέρμπι

Newsroom

Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Άρη και παρέμεινε σε απόσταση ενός βαθμού απ' τον προπορευόμενο Ολυμπιακό στη βαθμολογία της Super League. Η Ενωση δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους Κίτρινους, καθώς έμεινε και με δέκα παίκτες, αλλά άντεξε στην πίεση του Άρη, πανηγυρίζοντας παρουσία 25.000 θεατών την τρίτη συνεχόμενη νίκη επί των ημερών του νέου κόουτς Αργύρη Γιαννίκη.

Η ΑΕΚ άρχισε φουριόζα το ματς με μεγάλη διπλή ευκαιρία του Μάνταλου και του Ρότσα στο 1', ενώ στο 5' ο Τσούμπερ απείλησε ξανά. Στο 13' απάντησε ο Άρης με σουτ του Γκάμα και του Μπερτόλιο αλλά η Ενωση ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μήτογλου με εντυπωσιακή εναέρια προβολή πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Κιτρινόμαυρη φανέλα (1-0).

Στο 23' ο Άρης είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μπράμπετς αλλά και πάλι η ΑΕΚ βρήκε το γκολ. Στο 37' ο Μάνταλος ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος απ' τον Μπράμπετς.

Ο Άρης βελτιώθηκε κι έγινε απειλητικός στο β' ημίχρονο, ενώ απ' το 71' οπότε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μήτογλου για τράβηγμα στον Καμαρά (αρχικά δόθηκε κίτρινη αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής μετέτρεψε την κάρτα σε κόκκινη), άλλαξαν οι ισορροπίες. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς σκόραραν στο 73' με κεφαλιά του Γκαρσία έπειτα από σέντρα του Σούντγκρεν.

Ο Άρης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 76' με τον Εντιαγέ αλλά ο Μισελέν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, ενώ κι ο Σάσα στην τελευταία φάση του αγώνα έχασε σημαντική ευκαιρία. Το παιχνίδι είχε ένταση και νεύρα στο φινάλε αλλά δεν είχε γκολ κι η Ένωση πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

AΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (26' Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (77' Τζαβέλλας), Τάνκοβιτς (60'Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (60' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (77' Αραούχο)

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (61' Σάσα), Εντιαγέ (77' Ιτούρμπε), Ματέο Γκρασία, Γκάμα (61' Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (88' Χαϊροβιτς), Καμαρά

Super LeagueΑρηςΑΕΚ