Αθλητισμός|23.06.2019 16:35

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων 1-0: Τον «καθάρισε» ο Μάνος

Γιάννης Σκόκας

Ενα ντεμπούτο μα τι ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μάνος με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στη Superleague. Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος προ ημερών παραχωρήθηκε με δανεισμό από τον Ολυμπιακό, στην παρθενική του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα χαρίζοντας στον ΠΑΣ μια πολύτιμη νίκη (1-0) επί του Απόλλωνα στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην κατηγορία.

Μόλις στο 6’ ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, ξεπέρασε στο σπριντ τον Κύργια και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Ιωαννίνων, που δεν είχε ούτε νίκη με την έλευση του 2019 παρά μόνο τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Ο Απόλλων μολονότι αιφνιδιάστηκε, προσπάθησε να αντιδράσει και κατόρθωσε να απειλήσει τον ΠΑΣ όταν στο 18’ ο Τομάς Μπεντινέλι «σημάδεψε» το δοκάρι του Βελλίδη.

Παρά το προβάδισμα και την κατοχή της μπάλας, ο ΠΑΣ έβγαλε νευρικότητα στη συνέχεια του αγώνα, ενώ δεν κατόρθωσε να πάρει διαφορά ασφαλείας στο σκορ καθώς ήταν άστοχος σε όσες ευκαιρίες του δόθηκαν. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον μαχητικό Απόλλωνα, που βάσει της εμφάνισής του απέδειξε ότι αδικείται από την μικρή βαθμολογική συγκομιδή που έχει και κυρίως από το γεγονός ότι είναι ουραγός στη βαθμολογία και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Και σαν να μην έφτανε στην «ελαφρά ταξιαρχία» η αδυναμία της να σκοράρει και να ισοφαρίσει παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των παικτών του, ήρθε κι ένα τραγικό σφάλμα από τον διαιτητή Ζαχαριάδη για να την αποτελειώσει.  Ο ρέφερι του συνδέσμου Μακεδονίας απέβαλε στο 74’ με απευθείας κόκκινη κάρτα τον γκολκίπερ του Απόλλωνα Βάσιτς διότι θεώρησε ότι απέκρουσε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Δεν είδε όμως ότι ξεκάθαρα ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» χρησιμοποίησε το κεφάλι κι όχι τα χέρια!

Δεδομένου ότι ο Απόλλων είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, στο τέρμα έπαιξε ο στόπερ Οριχουέλα, ο οποίος κατόρθωσε να μην δεχθεί γκολ έχοντας στο ενεργητικό του και δύο εξαιρετικές επεμβάσεις!

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Κρίζμαν (73’ Αθανασιάδης), Μάνος (90’ Λεό).

Απόλλων Σμύρνης: Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46’ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντούρσο, Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (73’ Βάρκας), Ντεφεντέρικο, Ναζλίδης (63’ Ρίβερο).

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Απόλλων ΣμύρνηςΠΑΣ ΓιάννιναSuper League 1