Αθλητισμός|26.01.2019 21:43

Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-2: Δια χειρός Μπάρκα και... Μάνταλου

Γιάννης Σκόκας

Νικηφόρα (2-0) πέρασε από τη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ, που παρέμεινε αήττητη για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα και πλησίασε στη βαθμολογία τον προπορευόμενο ΠΑΟΚ και τον δεύτερο Ολυμπιακό, οι οποίοι αγωνίζονται την Κυριακή (27/1) με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, αντιστοίχως.

Ωστόσο, η επικράτηση της Ενωσης επί του εξαιρετικού και καλύτερου στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, Πανιωνίου, φέρει μια βαριά σκιά καθώς το γκολ του Μάνταλου στο 14’ με το οποίο προηγήθηκε στο σκορ, θα έπρεπε να ακυρωθεί ως φάουλ από τον διαιτητή Ευαγγέλου, που για άλλη μια φορά γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι απειλώντας στο πρώτο πεντάλεπτο δύο φορές: στο 4’ με τον Ντουρμισάι, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάρκα και στο 5’ με τον Μπανανά που προσπάθησε να σκοράρει ανεπιτυχώς με κεφαλιά. Η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή και στο 14’ έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Μάνταλος, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, σούταρε και άνοιξε το σκορ για την Ενωση. Προηγουμένως, όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι, παράβαση που δεν καταλόγισε ο Ευαγγέλου αλλοιώνοντας νωρίς νωρίς την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο ρυθμός χάλασε και παρά την προσπάθεια και των δύο αντιπάλων για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, ελάχιστες φορές μπόρεσαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Είναι ενδεικτικό πως στο 45’ καταγράφηκαν οι αμέσως επόμενες αξιόλογες φάσεις έπειτα από σουτ του Μπακασέτα που κατέληξε άουτ και προσπάθεια του Ντουρμισάι, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάρκα.

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο παρά την πρώτη καλή στιγμή που είχε η ΑΕΚ στο 48’ με τον Οικονόμου, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι. Στο 61’ ο Ντουρμισάι απείλησε από μακρινή απόσταση με εκτέλεση φάουλ που κατέληξε άουτ, ενώ στο 80’ ξανά ο Πανιώνιος άγγιξε το γκολ έπειτα από λανθασμένη επιστροφή του Γκάλο με το κεφάλι προς τον Μπάρκα. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος λίγο έλειψε να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα αργά αργά βγήκε κόρνερ.

Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε απέναντι στην προβληματική ΑΕΚ, που απειλήθηκε και στο 88’ με καταπληκτικό σουτ του Τσιλούλη και σωτήρια επέμβαση του Μπάρκα, ο οποίος ουσιαστικά χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. Αντί ισοφάρισης όμως, η Ενωση «έγραψε» το τελικό 2-0 χάρη σε λανθασμένη εκτίμηση του γκολκίπερ Μανοΐλοβιτς, ο οποίος βγήκε εκτός περιοχής και έδωσε τη δυνατότητα στον Πόνσε να σκοράρει σε άδειο τέρμα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι το ενδέκατο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά (65’ Καμαρά), Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Κούρντι, Κεϊτά (38’ Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι, Σιντί Αλί (77’ Τσιλούλης).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Μάνταλος, Αλεφ, Μπακασέτας (81’ Μπογέ), Γκάλο, Κλωναρίδης (61’ Κρίστισιτς), Πόνσε (91’ Αλμπάνης).

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΑΕΚΠανιώνιος