Αθλητισμός|27.01.2019 18:14

Super League: Ατρόμητη ήταν η Λαμία!

Μιχάλης Παπαδάκος

Με κεκτημένη ταχύτητα από την σπουδαία πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας επί του Παναθηναϊκού, οι Φθιώτες επιβλήθηκαν 2-1 του Ατρόμητου με ανατροπή και διατήρησαν το +5 από τον προτελευταίο Λεβαδειακό, ο οποίος με τη σειρά του νίκησε τον Αρη. Επειτα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες μπήκαν φουριόζες στο δεύτερο μέρος και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, σκόραραν αμφότεροι.

Ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα με το πρώτο «κανόνι» του πρωταθλήματος στο 47'. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ του Ευθύμη Κουλούρη, ζητώντας φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, όμως δεν φάνηκε κάτι τέτοιο από τα ριπλέι. Ο Αμρ Ουάρντα έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, σέρβιρε στον Κουλούρη κι αυτός με κοντινή προβολή έκανε το 0-1 φτάνοντας τα 13 γκολ σε 16 ματς!

Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων, ήταν άμεση (49’) με τον Τομάς, να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Μέγερι και την προβολή του Μούγιακιτς, που του έκανε... άθελά του ασίστ. Οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το ματς στο 78' με τον Χερόνιμο Μπαράλες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ελίνι Δημούτσος και για το οποίο φωνάζουν δικαιολογημένα φωνάζουν οι Περιστεριώτες. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Φακούντο Μπερτόλιο είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως ο Μελισσάς έκανε την απόκρουση της χρονιάς για την ομάδα του, στο 95ο λεπτό και κράτησε ανέπαφη την εστία του στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα.

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας, Πίτι (87' Μπουλούλης), Τομάς (69' Μπερτόλιο), Επστάιν (62' Καραμάνος), Μπαράλες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (81' Κορτ), Μπρούνο (46' Μούγιακιτς, 56'  λ.τρ. Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Κουλούρης

ΑτρόμητοςSuper League 1Λαμία