Αθλητισμός|06.11.2021 07:35

Super League: 5 πράγματα για την αγωνιστική που έρχεται - Πρόγραμμα και βαθμολογία

Newsroom

Το πρωτάθλημα της Super League εισέρχεται στο δεύτερο τρίτο της κανονικής περιόδου και το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου δεσπόζει στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Σε ένα πρωτάθλημα απρόβλεπτο και αμφίρροπο μέχρι στιγμής, όλα τα ματς παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ακόμη κι εκείνα που φαινομενικά έχουν ένα ακλόνητο φαβορί. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο (6/11) με διπλή αναμέτρηση στις 17.15 καθώς στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ατρόμητο και στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ τον Παναιτωλικό, ενώ στις 19.30 η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του... γείτονα Απόλλωνα Σμύρνης.

Το μεσημέρι (15.00) της Κυριακής ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τη Λαμία, ενώ στις 17.15 ο Βόλος υποδέχεται τον Άρη. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει με δύο ματς στις 19.30: Παναθηναϊκός - Ιωνικός στο Απ. Νικολαΐδης και Ολυμπιακός - Ιωνικός στο Γ. Καραϊσκάκης. Το πρωτάθλημα στη συνέχεια θα διακοπεί λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ και θα επιστρέψει το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου με ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού!

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

17.15 ΟΦΗ - Ατρόμητος / COSMOTE SPORT 3

17.15 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός / NOVASPORTS 2

19.30 Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ / COSMOTE SPORT 2

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

15.00 Αστέρας Τρίπολης - Λαμία / NOVASPORTS PRIME

17.15 Βόλος - Άρης / COSMOTE SPORT 2

19.30 Ολυμπιακός - Ιωνικός / NOVASPORTS PRIME

19.30 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ / COSMOTE SPORT 1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς βρίσκει και τις δυο ομάδες σε μια φάση που «καίγονται» για βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -4 απ’ τον προπορευόμενο Ολυμπιακό και δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ κι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη απομακρυνθεί πολύ καθώς απέχει 9 βαθμούς απ’ την κορυφή, ενώ πλέον νιώθει και την απειλή του Άρη (ως προς τη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια) που πλησίασε στους 3.

Πρόκειται για δυο ομάδες που φέρουν τη σφραγίδα των προπονητών τους, η μάχη των οποίων επίσης ακούγεται ενδιαφέρουσα. Έπειτα από εννέα αγωνιστικές δεν υπάρχουν πια κρυμμένα μυστικά μεταξύ τους κι όλα θα κριθούν στο 90λεπτο κι ενδεχομένως στις λεπτομέρειες καθώς αναμένεται κλειστό παιχνίδι. Μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ η κόπωση απ’ το απαιτητικό ευρωπαϊκό ματς της περασμένης Πέμπτης με την Κοπεγχάγη…

Ολυμπιακός - Ιωνικός

Συναντιούνται ξανά στη Super League έπειτα από πολλά χρόνια. Ο Ιωνικός επανέκαμψε στη μεγάλη κατηγορία και, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, όχι απλά δείχνει ότι ήρθε για να μείνει αλλά και για να κάνει... ζημιές. Οι Νικαιώτες διαθέτουν μια ομάδα καλοδουλεμένη με πολλά τρεξίματα και διάθεση για να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό το τελευταίο βεβαίως μπορεί να ωφελήσει τον Ολυμπιακό στο έπακρο εφόσον η ομάδα της Νεάπολης επιμείνει στο ίδιο αγωνιστικό πλάνο. Άλλωστε, απέναντι στους πρωταθλητές δεν είναι εύκολο για κανέναν, πόσο μάλλον στο Καραϊσκάκη και για μια ομάδα μικρομεσαία, δίχως πρόσφατη εμπειρία από Super League. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός, που παραμένει αήττητος έπειτα από οχτώ αγωνιστικές, μπορεί να μην χάνει στα παιχνίδια του αλλά δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή του.

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ

Σημαντικό ματς για τους… γείτονες που τους χωρίζουν ελάχιστα χιλιόμετρα. Η Ριζούπολη θα φιλοξενήσει το ματς του Απόλλωνα με την ΑΕΚ, και αμφότεροι οι αντίπαλοι φλέγονται για τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Η Ενωση του Γιαννίκη θέλει να παραμείνει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται μόλις στο +1 και ο Απόλλων του Φέστα ψάχνει βαθμό ή βαθμούς για να ξεκολλήσει απ’ την προτελευταία θέση. Η ΑΕΚ που συμπλήρωσε έναν μήνα αήττητη, προέρχεται από τρεις σερί νίκες επί των ημερών του κόουτς Γιαννίκη (τέσσερις με μια ακόμη νίκη του Μιλόγεβιτς) και θέλει να κάνει καρέ, ενώ ο Απόλλων μετά τη συντριβή με 4-1 απ’ τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, υπέστη σοκαριστικό αποκλεισμό και στο Κύπελλο απ’ την Κηφισιά (ομάδα Β’ κατηγορίας)...

Βόλος - Άρης

Αν οι ομάδες επιβεβαιώσουν στο γήπεδο την επιθετικότητά τους και ξεδιπλώσουν όλες τους τις επιθετικογενείς αρετές, θα ακολουθήσει... φεστιβάλ από γκολ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. 17 γκολ έχει πετύχει ο Βόλος που διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ το πρόσφατο 5-1 του Άρη επί του Παναιτωλικού αλλά και το εξαιρετικό παιχνίδι που πραγματοποίησαν οι Θεσσαλονικείς απέναντι στην ΑΕΚ, φανερώνει το καλό φεγγάρι της ομάδας του Μάντζιου.

Οι πορείες των δύο ομάδων πάντως είναι αντίθετες καθώς ο μεν Βόλος άρχισε εξαιρετικά αλλά κατά τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές παραμένει δίχως νίκη (Ιωνικός 1-1, ΑΕΚ 1-3, ΠΑΟΚ 4-4), ο δε Άρης άρχισε με προβλήματα (-6 βαθμούς και γκέλες με ΟΦΗ και Ιωνικό) αλλά εσχάτως απέκτησε ρυθμό και πραγματοποιεί γεμάτες εμφανίσεις.

ΟΦΗ - Ατρόμητος

Η πορεία του Ατρομήτου αποτελεί ένα απ’ τα μεγάλα ερωτηματικά της κατηγορίας. Η ομάδα του Περιστερίου άρχισε τη σεζόν με όνειρα για εξάδας, ακόμη και Ευρώπη, και δύο μήνες αργότερα χαροπαλεύει στην τελευταία θέση, δίχως νίκη έπειτα από εννέα αγωνιστικές. Ο ΟΦΗ από την άλλη πλευρά, νικάει δύσκολα αλλά χάνει εξίσου δύσκολα, όπως καταδεικνύουν οι έξι ισοπαλίες που έχει στο πρωτάθλημα, δύο εκ των οποίων απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Οι Κρητικοί έχουν όλη κι όλη μία νίκη μακριά απ’ την έδρα τους κι εύλογα αναζητούν το πρώτο τρίποντο στο Γεντί Κουλέ για να μπουν στη διεκδίκηση της εξάδας, ενώ την ίδια ώρα οι Περιστεριώτες ψάχνουν νίκη έστω και με… μισό μηδέν για να ξεκολλήσουν από την ουρά.

Βαθμολογία