Αθλητισμός|06.11.2021 21:35

Ο Απόλλων... φρέναρε το νικηφόρο σερί του Γιαννίκη με την ΑΕΚ

Newsroom

Στην πρώτη της γκέλα υπέπεσε η ΑΕΚ επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη. Η Ένωση έπειτα από τέσσερις σερί νίκες στραβωπάτησε στη Ριζούπολη απέναντι σε έναν ψυχωμένο και πεισματάρη Απόλλωνα που πήρε ισοπαλία (2-2) κι έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει στη Super League. Από την άλλη πλευρά, η Ένωση ναι μεν δεν έχασε και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό, όμως έχει ένα ματς περισσότερο απ' τους Ερυθρόλευκους, που υποδέχονται τον Ιωνικό το βράδυ της Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η ΑΕΚ άνοιξε νωρίς το σκορ καθώς στο 13' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Λιβάι Γκαρσία... απογειώθηκε στα 2,40μ. και με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Η Ένωση διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες αλλά εν τέλει ο Απόλλων ήταν εκείνος που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 41' Νίκο Μαρτίνες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά πέτυχε το 1-1 μόλις στη δεύτερη φάση των γηπεδούχων στο ματς!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να έχει και πάλι τον έλεγχο και να κυνηγά το γκολ, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Σιμόες στο 56'. Και πάλι όμως ο Απόλλων, κόντρα στη ροή του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Ένωση είχε ανοιχτεί κι έπαιζε φουλ επίθεση και έκανε την ολική ανατροπή.

Στο 62' ο Τσιλούλης βγήκε απέναντι στον Στάνκοβιτς που απομάκρυνε προσωρινά τον κίνδυνο καθώς η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Παμλίδη που πέτυχε το 2-1 για την Ελαφρά Ταξιαρχία. 

Τελικά η ΑΕΚ μετά το αρχικό σοκ του 2-1 κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 80' με τον Αραούχο. Ο Αμραμπάτ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Αργεντίνος φορ νίκησε τον Κότσαρη με κεφαλιά ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στις καθυστερήσεις η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη θα μπορούσε να έχει πάρει και το τρίποντο αν ο Κότσαρης δεν πραγματοποιούσε εκπληκτική επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα.

Απόλλων Σμύρνης (Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες (32' Ντεντάκης), Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (89' Παπαγεωργίου), Μαρτίνες (81' Ματέι), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (89' Λα Πάρα).

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (84' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (72' Χατζισαφί), Σιμόες (84' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Λε Ταλέκ (65' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκάρσια (72' Αμραμπάτ), Αραούχο, Τσούμπερ.

Απόλλων ΣμύρνηςΑΕΚSuperLeague