Αθλητισμός|06.11.2021 22:00

Premier League: Η γκέλα της Τσέλσι, η κυριαρχία της Σίτι και η προβληματική Γιουνάιτεντ

Newsroom

Μια απρόσμενη γκέλα της Τσέλσι που δεν μπόρεσε να νικήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ την Μπέρνλι καθώς έμεινε στο 1-1, έβαλε... φωτιά και πάλι στην κορυφή της Premier League καθώς με την εύκολη επικράτηση της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ με 0-2, οι Πολίτες μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τους Μπλε, ενώ η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο εφόσον νικήσει στην έδρα της Γουέστ Χαμ

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο μολονότι είχε 12 τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Λονδίνου άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Κάι Χάβερτζ, στη συνέχεια έχασε σωρεία ευκαιριών και η Μπέρνλι την τιμώρησε στο 79' ισοφαρίζοντας με τον Βίντρα στη μοναδική της ευκαιρία στο ματς!

Αφεντικό στο Μάντσεστερ η Σίτι

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε την ανωτερότητα της και πήρε εύκολα τη νίκη με 2-0, στο μεγάλο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και φανέρωσε τα μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα των «κόκκινων διαβόλων».

Μετά τη συντριβή από τη Λίβερπουλ η Γιουνάιτεντ έχασε... σβηστά ακόμη ένα ντέρμπι. Από την άλλη πλευρά, η καλοκουρδισμένη ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν είχε κανένα πρόβλημα και πήρε μια σημαντική νίκη με αυτογκόλ του Μπαϊγί (8' ) και γκολ του Μπερνάντο Σίλβα (45'+). Αν μάλιστα ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν είχε κάνει τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πρώτη νίκη για Νόριτς

Στο μεταξύ, η Κρίσταλ Πάλας συνέχισε το εντυπωσιακό σερί των τελευταίων αγωνιστικών και πέτυχε μια ακόμη νίκη, επικρατώντας της Γουλβς με 2-0, ενώ η Νόριτς θέλησε να αποδείξει πως δεν είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και με τον Δημήτρη Γιαννούλη να μπαίνει στο γήπεδο στο 74ο λεπτό, νίκησε στην έδρα της Μπρέντφορντ με 2-1 και πήρε το πρώτο τρίποντο στη σεζόν.

Στο τελευταίο σαββατιάτικο ματς, η Μπράιτον έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να ανέβει στην πέμπτη θέση της Premier League, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην ουραγό Νιούκαστλ, που παραμένει χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24΄ με πέναλτι του Λεάντρο Τροσάρντ, αλλά οι «ανθρακωρύχοι» ισοφάρισαν στο 66΄ με τον Χέιντεν.

Premier LeagueΝόριτςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσιΜπέρνλιΜάντσεστερ Σίτι