Αθλητισμός|07.11.2021 22:00

Basket League: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στη Stoiximan Basket League, που με χαρακτηριστική άνεση πέρασε από το Περιστέρι (67-93) και διεύρυνε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα.

Κάποιος θα έλεγε ότι το παιχνίδι στο Περιστέρι θα ήταν ένα από τα πιο δύσκολα που θα είχε ο Ολυμπιακός στη Stoiximan Basket League.Όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με την απόδοσή τους στο παρκέ έδειξαν το αντίθετο. Άλλη μία εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες εντός των συνόρων, φθάνοντας πλέον στο 5-0. Τα 13 επιθετικά ριμπάουντ, οι 23 ασίστ και τα 14 τρίποντα συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό, όπως και οι Σάσα Βεζένκοφ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Τάιλερ Ντορσεϊ (13 πόντοι), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13 πόντοι) και Κώστας Σλούκας (10 πόντοι, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Στον αντίποδα, το Περιστέρι παραμένει χωρίς νίκη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα και έπεσε πλέον στο 2-3, συνδυάζοντας το γιορτινό κλίμα στο γήπεδο για τα 50 χρόνια της ομάδας, με μία βαριά ήττα. Το μόλις 34% (23/66) στα σουτ εντός παιδιάς δηλώνει πολλά σχετικά με την έκβαση του αγώνα. Ξεχώρισαν παρά το αποτέλεσμα οι Δημήτρης Μωραΐτης (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Τσαντ Μπράουν (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Πρώτο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού μετά τα όσα συνέβησαν στο Βελιγράδι. Σοβαρός, κυρίαρχος από το ξεκίνημα και επιβλητικός, έπαιξε ομαδικά, σκληρά και νίκησε 81-64 τον ΠΑΟΚ, που συνεχίζει να είναι κακός στο ξεκίνημα της σεζόν.
Η ήττα-σοκ της πρεμιέρας από τον Άρη στο «Nick Galis Hall» αποτέλεσε επίπονο αλλά σημαντικό μάθημα για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεχόμενοι μόλις 11 πόντους στο α' δεκάλεπτο οι υποψιασμένοι «πράσινοι» δημιούργησαν μία διαφορά που έφτασε έως και τους 20 πόντους, είδαν ωστόσο τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στο -6 με τρίποντο κρεσέντο του ΝτιΛέο. Αυτή την φορά οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν έπεσαν στην παγίδα, παρουσιάστηκαν σοβαροί στην πίσω πλευρά του παρκέ και βρήκαν μία νίκη αντίδρασης μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό (4-1) ο Παπαγιάννης με 16 πόντους (9ριμπ.), καλή εμφάνιση και από τους Μέικον (14π., 4ας), Σαντ Ρος (13π. 5ας, 2κλεψ.) και Κασελάκη (11π.), με τον Κουβανό να ξεχωρίζει και για την αμυντική εικόνα του. Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο εντυπωσιακός ΝτιΛέο (17π. με 5/9 3π.).

Με ήρωα τον Γιάννη Μολφέτα, ο οποίος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε το νικητήριο καλάθι στο 1,2’’ πριν το τέλος ο Απόλλων Πάτρας πήρε σπουδαίο διπλό στο Ιβανώφειο με 81-82 σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση.
Με αυτή τη νίκη ο Απόλλων έφτασε το ρεκόρ του στο 3-3, ενώ ο Ηρακλής, έχοντας κάνει το ρεπό του, έπεσε στο 1-4. Στην επόμενη αγωνιστική (7η) ο Ηρακλής αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη (14/11), ενώ ο Απόλλων είναι η ομάδα που έχει ρεπό.

Basket LeagueΟλυμπιακόςΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΠεριστέρι ΚΑΕ