Αθλητισμός|07.11.2021 23:57

Formula 1: Οδήγηση στο Max και νίκη τίτλου για Φερστάπεν στο Μεξικό

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη τίτλου στο γκραν πρι της Πόλης του Μεξικού, αφήνοντας πίσω του 19 βαθμούς τον Λιούις Χάμιλτον στην κούρσα του πρωταθλήματος για τον τίτλο της Formula 1 κι ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» ήταν εκπληκτικός απ' την πρώτη στροφή του αγώνα, προσπέρασε τις Mercedes και δεν ξανακοίταξε πίσω του, ενώ ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στη δεύτερη θέση, συγκρατώντας πίσω του τον εξαιρετικό Μεξικανό Σέρχιο Πέρες, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στο «Autodromo Hermanos Rodriguez».

Ο Πιέρ Γκασλί της Alpha Tauri έκανε εξαιρετική εμφάνιση για να τερματίσει στην 4η θέση, αν και μοναχική με δεδομένη τη μόνιμη διαφορά του από τις δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ. Οι δύο οδηγοί της Scuderia είχαν διαφορετική στρατηγική, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν απειλητικοί για τον Γάλλο. Τους ακολούθησαν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ράικονεν και Φερνάντο Αλόνσο, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Λάντο Νόρις.

Ο Βάλτερι Μπότας βρέθηκε από την pole position στην προτελευταία θέση μετά την πρώτη στροφή καθώς ο Ρικιάρντο χτύπησε στο πίσω μέρος της Mercedes και ανάγκασε τον Φινλανδό σε τετ-α-κε. Ο Μπότας έκανε την προσπάθεια να ξαναμπεί στη δεκάδα, αλλά ένα προβληματικό πιτ-στοπ τον άφησε στις πίσω θέσεις. Στον τελευταίο γύρο πάντως έκανε τον ταχύτερο χρόνο και πήρε έναν βαθμό τον οποίο στέρησε απ' τον Φερστάπεν που βρίσκεται στο +19 απ' τον Χάμιλτον. Μεγάλη είναι η μάχη και στους κατασκευαστές καθώς η Reb Bull μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά απ' τη Mercedes.

Το επόμενο GP της Formula 1 ακολουθεί σε μία εβδομάδα, στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας (14/11).

Πιερ ΓκασλίΛιούις ΧάμιλτονGP ΜεξικούFormula 1Μαξ ΦερστάπενRed BullMercedesΒάλτερι ΜπόταςΣέρχιο Πέρες