Αθλητισμός|08.11.2021 18:53

Νιούκαστλ: Με Έντι Χάου στον πάγκο η νέα εποχή των Σαουδαράβων!

Newsroom

Η έλευση των ζάμπλουτων Σαουδαράβων στη Νιούκαστλ άνοιξε τη συζήτηση για την πρόσληψη ενός top class προπονητή. Ωστόσο η νέα διοίκηση των Ανθρακωρύχων μολονότι συζήτησε με ορισμένα ηχηρά ονόματα, εν τέλει κατέληξε στην επιλογή μιας πιο φρέσκιας και άκρως ποδοσφαιρικής επιλογής. Πρόκειται για τον 43χρονο Έντι Χάου, ο οποίος μολονότι νέος σε ηλικία, έχει στις πλάτες οχτώ σεζόν εμπειρίας με την Μπόρνμουθ, οι περισσότερες εκ των οποίων μάλιστα στην Premier League.

O Χάου ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της Νιούκαστλ και διαδέχεται τον Στιβ Μπρους, ο οποίος αποζημιώθηκε πλουσιοπάροχα. Ο Χάου υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και σε πρώτη φάση ο βασικός στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού καθώς η Νιούκαστλ βρίσκεται κολλημένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Νόριτς δίχως νίκη έπειτα από 11 αγωνιστικές!

«Αυτή είναι μια υπέροχη ευκαιρία, αλλά μας περιμένει σκληρή δουλειά και είμαι πρόθυμος να πάω άμεσα στο προπονητικό κέντρο και να ξεκινήσω να εργάζομαι με τους παίκτες μου,» τόνισε ο Χάου στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής της Νιουκάστλ.

O Έντι Χάου πέρασε σχεδόν όλη την καριέρα του ως παίκτης στην Μπόρνμουθ, της οποίας φόρεσε τη φανέλα 300 φορές, ενώ ως προπονητής διετέλεσε κόουτς στην ομάδα της... καρδιάς του σε δύο θητείες  από τον Δεκέμβριο του 2008 ως τον Ιανουάριο του 2011 για 102 ματς και από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Αύγουστο του 2020 για 356 παιχνίδια!

Εντι ΧάουΣαουδική ΑραβίαΝιούκαστλPremier League