Αθλητισμός|08.11.2021 20:11

Χάος στο κυπριακό ποδόσφαιρο: Επιθέσεις στον σύνδεσμο διαιτητών, την ΚΟΠ και στο σπίτι του διαιτητή Σωτηρίου

Newsroom

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις που έγιναν στον σύνδεσμο διαιτητών, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αθλητισμού και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και τη βομβιστική επίθεση στην οικία του αναπληρωτή πρόεδρου της Ομόνοιας, Δημήτρη Γρηγόρη, τη Δευτέρα (8/11) στο στόχαστρο μπήκε ο διεθνής διαιτητής, Λούκας Σωτηρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού του Λούκα Σωτηρίου και της πεθεράς του, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στο αυτοκίνητο του. Ο εν λόγω ρέφερι διεύθυνε το σαββατιάτικο ματς μεταξύ του Άρη Λεμεσού και της ΑΕΚ Λάρνακας, βγάζοντας τρεις φορές την κόκκινη κάρτα. Συγκεκριμένα απέβαλε στο πρώτο μέρος τον Γκουστάβο της Λάρνακας και τους Γκαρσία - Μουσοντά της Λεμεσού. Ο Άρης νίκησε, τελικά, με σκορ 1-0.

«Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, έχει αρμόδιους να μας κρίνουν. Δεν με σταματάνε και δεν θα κάνω το χατίρι σε κανέναν να φύγω. Θα φύγω όταν θα θέλω εγώ και όταν δεν θα μπορώ άλλο να συνεχίσω», δήλωσε ο διεθνής διαιτητής.

Η κατάσταση είναι εμπόλεμη στο κυπριακό ποδόσφαιρο, οι ομάδες έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία και ο Σέρβος αρχιδιαιτητής, Μίλοραντ Μάζιτς καλείται να διαχειριστεί την κρίση. 

ποδόσφαιροδιαιτησίαΚύπρος