Αθλητισμός|11.11.2021 12:15

Εθνική: Παίζει το τελευταίο της χαρτί για νίκη με Ισπανία - Live απ' το OPEN το ματς

Newsroom

Η Εθνική ομάδα παίζει το τελευταίο της χαρτί και ψάχνει μια μεγάλη νίκη απόψε (11/11, 21.45, OPEN) απέναντι στην Ισπανία για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα προκριματικά του Μουντιάλ, που οδηγεί σε πλέι οφ. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί live από το OPEN και μέσω live streaming από το ethnos.gr.

Εθνική υπέρβαση

H Εθνική είναι έτοιμη για τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στην Ισπανία που έχει ελλείψεις αλλά διαθέτει πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Μετά την ήττα στη Σουηδία που τερμάτισε ένα αήττητο 14 αγώνων σε επίσημα παιχνίδια για την Εθνική μας, η Ελλάδα έμεινε στο -4 από τη δεύτερη προνομιούχο θέση όπου βρίσκεται η Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, προκειμένου στη συνέχεια να τα παίξει όλα για όλα κόντρα στο Κόσοβο την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα καθώς δεν αρκεί για την Ελλάδα μόνο η νίκη επί της Ισπανίας απόψε, αλλά είναι απαραίτητη και μια γκέλα των Φούριας Ρόχας στο τελευταίο εντός έδρας ματς του ομίλου με τη Σουηδία και ταυτόχρονη νίκη της Γαλανόλευκης επί του Κοσόβου...

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ, όμως, έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες καθώς δεν έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος είναι τιμωρημένος και τραυματίας, αλλά και τον Χατζηδιάκο, ο οποίος είχε αποβληθεί στη Στοκχόλμη. Επίσης, νοκ άουτ είναι και ο Ζέκα με τον Μαυροπάνο λόγω τραυματισμού.

Η ενδεκάδα του Φαν 'τ Σχιπ

Ο Ολλανδός τεχνικός προσανατολίζεται σε σχηματισμό 3-5-2, με τον Μάνταλο να παίρνει τη θέση του Μπακασέτα. Συγκεκριμένα στο τέρμα θα βρίσκεται ο Βλαχοδήμος, στην άμυνα αναμένεται να αγωνιστεί εκ νέου ο Τσιμίκας, αυτή τη φορά με τον Τζαβέλλα και τον Γούτα. Στη μεσαία γραμμή από τα δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν οι οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Γιαννούλης, με τον Μάνταλο σε λίγο πιο προωθημένο ρόλο και στην κορυφή δίπλα στον Παυλίδη θα παίξει ο Μασούρας.

Με σημαντικές απουσίες πάντως θα παραταχθούν και οι Ισπανοί του Λουίς Ενρίκε. Εκτός μάχης βρίσκονται οι Φατί, Ερικ Γκαρθία, Γέρεμι Πίνο, ο κομβικός Φεράν Τόρες, αλλά και οι Πέδρι, Οϊαρθάμπαλ, Ζεράρ Μορένο. Με σχηματισμό 4-3-3 αναμένονται οι Ίβηρες και τους: Ουνάι Σιμόν - Καρβαχάλ, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Τζόρντι Αλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Γκάβι – Σαράμπια, Μοράτα, Ντάνι Ολμο.

Βαθμολογία

Σουηδία 15

Ισπανία 13

Ελλάδα 9

Γεωργία 4

Κόσοβο 4

Επόμενη αγωνιστική (14/11)

Ελλάδα - Κόσοβο

Ισπανία - Σουηδία

Εθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΕθνική Ισπανίαςπροκριματικά Μουντιάλ