Αθλητισμός|11.11.2021 23:55

Μαρία Σάκκαρη: Ονειρεμένη εκκίνηση στο WTA Finals με εμφατική νίκη!

Newsroom

Φανταστική ήταν η εκκίνηση που έκανε η Μαρία Σάκκαρη στο πρώτο WTA Finals της καριέρας της που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 6 στον κόσμο, επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-4) της Πολωνέζας Ιγκα Σβιότεκ, νούμερο 9 στην κατάταξη, έπειτα από 1 ώρα και 26 λεπτά.

Η Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ και κάνοντας δύο μπρέικ στην αντίπαλό της έφτασε σε μια σχετικά άνετη επικράτηση με 6-2, ενώ στο δεύτερο σετ παρά την προσπάθεια της Σβιότεκ για να αντιδράσει, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε απαντήσεις κι ένα καθοριστικό μπρέικ για το 4-3 που ουσιαστικά της χάρισε το σετ με 6-4 και το ματς.

Η Σάκκαρη έκανε ιδανικό ξεκίνημα κι έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περνούν οι δύο πρώτες τενίστριες κάθε γκρουπ. Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν έχασε σετ τής δίνει ένα έξτρα πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Την Παρασκευή (12/11) θα ξεκουραστεί και το Σάββατο θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Αρίνα Σαμπαλένκα και της Πάουλα Μπαντόσα στις 3.30 τα ξημερώματα.

Η Σάκκαρη κέρδισε υπό το βλέμμα της μητέρας της και άλλοτε πρωταθλήτριας του τένις, Αγγελικής Κανελλοπούλου, στην οποία αναφέρθηκε στο τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις της στο court. «Είναι υπέροχη στιγμή για την χώρα μου, για την μητέρα μου που την έχω εδώ, την οικογένειά μου. Το να συμμετέχω εδώ και να κερδίζω ένα τέτοιο ματς είναι σπουδαίο. Το να βλέπει την κόρη της η μητέρα μου, που ήταν σπουδαία τενίστρια, και να κερδίζει, είναι σπουδαίο για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ιγκα ΣβιόντεκΤένιςΜαρία ΣάκκαρηWTA Finals