Αθλητισμός|11.11.2021 23:00

Euroleague, Παναθηναϊκός - Ούνικς Καζάν: 72-74 - Τρίτη σερί ήττα

Newsroom

Σχεδόν τίποτα δεν έκανε σωστά ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα σημεία με την Ούνικς Καζάν και γνώρισε την εντός έδρας ήττα, την τρίτη σερί του στην Euroleague με 72-74 που φέρνει το Τριφύλλι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο άλλοτε αγαπημένος των Πρασίνων Μάριο Χεζόνια αποδοκιμάστηκε έντονα στο ΟΑΚΑ αλλά στο φινάλε έφυγε χαμογελαστός και πανηγυρίζοντας απ' το γήπεδο για την άμυνα πάνω στον Παπαπέτρου που πήρε το τελευταίο σουτ για τη νίκη αλλά ήταν άστοχος.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα must win παιχνίδι στην έδρα του κόντρα στην Ούνικς Καζάν, αλλά δεν μπόρεσε να το «τελειώσει» όταν είχε την ευκαιρία. Οι Ρώσοι ήταν... στενός κορσές πάνω στο «τριφύλλι» (15π. του Αϊζαία Κάνααν) και στο τελευταίο λεπτό τα έκαναν όλα σωστά, για να φύγουν από το ΟΑΚΑ με το διπλό και να ανέβουν στο 4-5, την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη υποχώρησε στο 2-7 μετά από εννέα αγωνιστικές.

Ύστερα από ένα ματς που οι δύο ομάδες όδευαν χέρι - χέρι για 39', ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (14π., 17ρ.), έχασε το πιο... πολύτιμο «σκούπιδι» της βραδιάς με το σκορ στο 72-72 και 31'' στο ρολόι. Ο Λορένζο Μπράουν πέτυχε ουσιαστικά το νικητήριο το καλάθι για το 72-74, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ. Το play που σχεδιάστηκε δεν βγήκε ποτέ, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μετρούσε 2/10 τρίποντα, να παίρνει το σουτ του αγώνα πάνω στον Μάριο Χεζόνια. Η προσπάθεια του «Παπ» ήταν δύσκολη, δεν βρήκε στόχο και η Ούνικς «σφράγισε» το διπλό.

Στα... ρηχά έμεινε ο Κροάτης πρώην άσος του Παναθηναϊκού με 9 πόντους και 4 ριμπάουντ, αποδοκιμάστηκε έντονα από όλο το γήπεδο όμως στο τέλος πανηγύρισε για την μεγάλη άμυνα που έβγαλε.

Μάριο ΧεζόνιαEuroleagueΟύνικς ΚαζάνΠαναθηναϊκός