Αθλητισμός|16.11.2021 07:40

Κρίνεται το μέλλον του Φαν 'τ Σχιπ στην Εθνική ομάδα - Θέμα 48 ωρών η απόφαση

Γιάννης Σκόκας

Μολονότι στην ΕΠΟ είχαν σχεδόν αποφασίσει για την παραμονή του Τζον Φαν 'τ Σχιπ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μέχρι και τα προκριματικά για το Euro 2024, οι τελευταίες εμφανίσεις με την Ισπανία και κυρίως με το Κόσοβο φαίνεται πως αντέστρεψαν το κλίμα για τον Ολλανδό προπονητή στις τάξεις της Ομοσπονδίας.

Βεβαίως είναι παράδοξο πώς ένας προπονητής που την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν με το... στυλό στο χέρι για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, τη Δευτέρα να παρουσιάζεται προ της εξόδου, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προκαλέσει εντύπωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάντως, η πλειονότητα των παικτών έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της παραμονής του Φαν 'τ Σχιπ, όπως και οι εισηγήσεις του τεχνικού διεθυντή Κώστα Κωνσταντινίδη και του τιμ μάνατζερ Τάκη Φύσσα -αμφότεροι διεθνείς κατά το παρελθόν- υπήρξαν επίσης θετικές για τον ομοσπονδιακό προπονητή, το μέλλον του οποίου όμως εν τέλει θα κριθεί από τους παράγοντες/διοικούντες την ΕΠΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή που θα έχει την τελευταία λέξη.

Αλλαγή κλίματος

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (15/11) υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο που έκαναν λόγο για αλλαγή κλίματος για τον Φαν 'τ Σχιπ με αφορμή τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ που επικαλούνται πηγές από το εσωτερικό της ΕΠΟ, υπάρχει έντονος προβληματισμός από τη διαρκή αστάθεια της ομάδας και το ποδόσφαιρο που δεν μετουσιώνεται σε αποτελέσματα.

Είναι δεδομένο πως στο εσωτερικό της ΕΠΟ υπάρχουν φωνές που θεωρούν ότι η Εθνική δεν πήρε όσα έπρεπε και άξιζε επί των ημερών του Φαν 'τ Σχιπ στον πάγκο και πως η έλευση ενός νέου κόουτς μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα ενόψει Nations League και προκριματικών Euro. Απ' την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει κι ο αντίλογος που αναφέρει πως κάθε πρόσληψη στις εθνικές ομάδες (κι όχι μόνο) ενέχει το ρίσκο της προσαρμογής και του... χαμένου χρόνου μέχρι να μάθει ο καινούργιος το νέο περιβάλλον, τους παίκτες και το εγχώριο ποδόσφαιρο γενικότερα. Τούτος ο χαμένος χρόνος λοιπόν μπορεί να είναι παραγωγικός, εφόσον παραμείνει στο τιμόνι ο Ολλανδός που έχει ήδη βάλει τις βάσεις της νέας και ανανεωμένης Εθνικής αλλά που κυρίως έχει φτιάξει εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, με τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται και πάλι τη Γαλανόλευκη σαν το... σπίτι τους.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως το ζήτημα της παραμονής ( ή μη) του Φαν 'τ Σχιπ στην Εθνική θα κριθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οπότε θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών μεταξύ των στελεχών της Ομοσπονδίας.

ΕΠΟΚώστας ΚωνσταντινίδηςΕθνική ομάδαΤάκης ΦύσσαςΤζον Φαν 'τ Σχιπεθνική Ελλάδας