Αθλητισμός|18.11.2021 07:25

Σάντος: «Αν δεν περάσουμε στο Μουντιάλ, θα φύγω απ' την Εθνική, αλλά δεν θα συμβεί αυτό»!

Newsroom

Ο Φερνάντο Σάντος βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο απ' την ημέρα που ανέλαβε την Εθνική Πορτογαλίας. Η κριτική προς το πρόσωπό του είναι πιο έντονη από ποτέ απ' τα πορτογαλικά ΜΜΕ μετά την εντός έδρας ήττα απ' τη Σερβία που έστειλε την ομάδα του στα μπαράζ για το Μουντιάλ του Κατάρ. Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ακόμη και στο εσωτερικό της Εθνικής, οι παίκτες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα καθώς υπάρχουν πλέον κι εκείνοι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη απέναντί του. Όχι όμως κι ο σούπερ σταρ της ομάδας Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στηρίζει τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας. Κι αυτό αρκεί για να παραμείνει ακλόνητος στη θέση του...

Ο Σάντος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του TVI και μίλησε για τις σχέσεις του με τους παίκτες, για την πρόκριση στο Μουντιάλ που δεν θα χαθεί και για το μέλλον του εφόσον η Πορτογαλία δεν προκριθεί στο Κατάρ. «Οι σχέσεις μου με τους παίκτες είναι καλές. Η προσωπική και επαγγελματική μου σχέση με τους παίκτες είναι εξαιρετική», δήλωσε αρχικά ο εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας, ο οποίος ερωτηθείς για το αν νιώθει ότι οι παίκτες είναι στο πλευρό του, ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, είναι στο πλευρό μου. Ωστόσο, όταν ποιοτικοί παίκτες δεν αγωνίζονται, υπάρχει πάντα δυσαρέσκεια. Στην εθνική ομάδα υπάρχει μεγάλη ποιότητα και θα ήταν κακό και θα ανησυχούσα αν οι παίκτες της εθνικής, οι οποίοι δεν αγωνίζονται τακτικά, ήταν ικανοποιημένοι».

Όσο για το μέλλον του ήταν ξεκάθαρος: «Δεν σκέφτηκα να φύγω μετά την ήττα από τη Σερβία, φεύγω μόνο όταν αποτυγχάνω να εκπληρώσω έναν στόχο. Μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει κάποιον στόχο με την Εθνική, όλοι έχουν ολοκληρωθεί. Δεν περάσαμε απευθείας, αλλά πόσες φορές έχουμε πάει στα πλέι οφ;. Έχω δεσμευτεί στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας πως "όσο πετυχαίνουμε στόχους, θα είμαστε μαζί". Όχι από συμπάθεια ή φιλία. Η προσωπική μας σχέση δεν μετράει σ' αυτό! Αν δεν περάσουμε στο Μουντιάλ, τότε δεν θα χρειάζεται να μιλήσουμε. Θα φύγω, αλλά αυτό δεν θα συμβεί».

Ο Σάντος αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση που φάνηκε να προκύπτει με τον Ρονάλντο μετά το τέλος του ματς με τη Σερβία. «Όταν τελείωσε το παιχνίδι, η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Οι παίκτες ήταν, άλλοι στο έδαφος, άλλοι με το κεφάλι κάτω. Μπήκα στο γήπεδο για να υποστηρίξω τους παίκτες κι όταν πέρασα δίπλα από τον Κριστιάνο, εκείνος έλεγε σε έναν Σέρβο παίκτη: "Αν δεν μου είχαν ακυρώσει το τρίτο γκολ στο Βελιγράδι, δεν θα γελούσες". Απλώς του είπα να είναι ήρεμος και συνέχισα να υποστηρίζω τους άλλους», είπε ο Σάντος.

Εθνική ΠορτογαλίαςΦερνάντο ΣάντοςΚριστιάνο Ρονάλντοπροκριματικά Μουντιάλ