Αθλητισμός|18.11.2021 12:14

Κλήρωση Κυπέλλου: Χωρίς ντέρμπι η φάση των 16 - Τα ζευγάρια

Newsroom

Δεν έβγαλε μεγάλο ματς η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας για τη φάση των 16. Οι μεγάλοι απέφυγαν τις μεταξύ τους μονομαχίες και εφόσον επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στο γήπεδο, θα ανανεώσουν το ραντεβού τους στα προημιτελικά. Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με την ΑΕΛ, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ θα παίξει με την Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο, ενώ ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Οι αγώνες για τη φάση των 16 είναι διπλοί και σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΠΟ θα γίνουν 30/11, 1-2/12/2021 (1η αγωνιστική), 21-22-23 /12/2021 (οι ρεβάνς). Ο τελικός του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα ζευγάρια των 16

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ

Άρης - ΟΦΗ

ΑΕΚ - Κηφισιά

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός - Βόλος

Άγιος Νικόλαος - Αναγ. Καρδίτσας

Λαμία - Ιωνικός

Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός

Εκτός έδρας γκολ και VAR

Από αυτή τη φάση και μέχρι τους ημιτελικούς, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα. Παράλληλα, στους αγώνες, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, θα υπάρχει VAR. Την περσινή περίοδο το Video Assistant Referee προβλέπονταν από τη φάση των «8» και δεν ήταν υποχρεωτικό αλλά έπρεπε να το ζητήσει μία από τις δύο ομάδες. Φέτος, το ζήτησε ο Παναθηναϊκός στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου, στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, και το αίτημα του είχε γίνει αποδεκτό.

Κάλυψη από Cosmote TV

Στις 26/10 ανακοινώθηκε η συμφωνία της ΕΠΟ με την Cosmote TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, για μια χρονιά (πρόταση είχε καταθέσει και η Nova). Το συνδρομητικό κανάλι λοιπόν, θα μεταδώσει όλους τους αγώνες ενώ είχε καλύψει τηλεοπτικά και παιχνίδια στην προηγούμενη φάση.

ΑρηςκλήρωσηΑΕΚΚύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚΟλυμπιακός