Αθλητισμός|28.01.2019 21:54

Basket League: Ο Καλάθης πάτησε γκάζι - Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο Παναθηναϊκός έμεινε αήττητος στην Basket League με το εντός έδρας 85-65 επί του Αρη, να σημαίνει την 64η συνεχόμενη νίκη του σε αγώνες κανονικής περιόδου και 14η φετινή, αν και είχε ένα διάστημα προβληματισμού. Ενα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα του Ρικ Πιτίνο, ακολουθήθηκε από μια κάκιστη τρίτη περίοδο που εμφάνισε… ασθένειες, επέτρεψε στον Αρη, ο οποίος είναι με εμφανώς βελτιωμένη εικόνα και ψυχολογία να μειώσει από το 51-34 του ημιχρόνου σε 60-59 στην λήξη της. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν όρεξη για μεγαλύτερη περιπέτεια, συγκεντρώθηκαν στην τελική ευθεία, «επέτρεψαν» στον Αρη να σκοράρει μόλις έξι πόντους στην τελευταία περίοδο και έφτασαν στη νίκη χωρίς να απειληθούν και αποκαθιστώντας την τάξη.

Η εικόνα των 30 λεπτών σίγουρα ήταν ενθαρρυντική εν όψει του αγώνα… δίχως αύριο της ερχόμενης Παρασκευής στο ΟΑΚΑ με την Εφές και αυτή του Νικ Καλάθη ακόμα περισσότερο, αφού ο αρχηγός ήταν πανταχού παρών και έκανε τα πάντα, τελειώνοντας το ματς με 18 πόντους και 10 ασίστ.

Ο Ρικ Πιτίνο φάνηκε ικανοποιημένος στο… ταμείο της βραδιάς. «Αυτό που έγινε στην Τρίτη περίοδο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Δεν είχαμε ξαναβρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση στην έδρα μας και είπα στους παίκτες μου ότι εσείς το δημιουργήσατε, εσείς να βρείτε τρόπο να ξεφύγετε. Η άμυνά μας στην τελευταία περίοδο ήταν εκπληκτική, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ στις βολές (16/24), όπου όχι μόνο τις χάναμε αλλά στην συνέχεια της φάσης δεχτήκαμε και τρίποντα πολλές φορές», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Καστρίτης είχε λόγους κι αυτός να χαμογελά, «όμως πρέπει να μειώσουμε τα νεκρά μας διαστήματα και να επικεντρωθούμε τώρα στον αγώνα που έρχεται στην έδρα μας με τον Πανιώνιο που είναι πολύ σημαντικός για την συνέχειά μας».

*Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτισε και τυπικά τον Στεφάν Λάσμε, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την απόκτηση του Αντριαν Πέιν. Ο Γκαμπονέζος δεν είχε πείσει με την παρουσία του τον Ρικ Πιτίνο και με λιτή ανακοίνωση, με ευχαριστίες και ευχές για καλή συνέχεια, η ΚΑΕ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας τους.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram 

ΑρηςBasket LeagueΠαναθηναϊκός