Αθλητισμός|22.11.2021 11:00

«Να μην τα παρατάμε ποτέ»: Συγκινεί η Σόνια Τσεκίνι που πάσχει από καρκίνο και τερμάτισε πρώτη στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Newsroom

«Τρέχω για όλες τις γυναίκες». Αυτό δήλωσε η 45χρονη μεγάλη νικήτρια του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης Σόνια Τσεκίνι, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα παρά τις χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται.  Η Σόνια Τσεκίνη, που τερμάτισε πρώτη στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο και κάνει ακτινοβολίες, μίλησε στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στο Open το πρωί της Δευτέρας (22/11) για όλα όσα έγιναν την περασμένη χρονιά στη ζωή της.

«Δίνετε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις γυναίκες» είπε η Μπέτυ Μαγγίρα με την Σόνια Τσεκίνι να απαντάει: «Σε όλο τον κόσμο όπως είπατε. Ήμουν πολύ χαρούμενη όταν τερμάτισα. Τα αισθήματά μου ήταν μπερδεμένα γιατί σκεφτόμουν πολλά. Αυτή η χρονιά ξεκίνησε με λύπη και σκεφτόμουν τι πέρασα. Και τελειώνει με χαρά. Πρέπει να ξέρουμε όλοι τις δυσκολίες μας και να τις ξεπερνάμε. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Να μην τα παρατάμε ποτέ και να μην έχουμε μίσος για κανέναν. Να είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι. Και έτσι θα μάθουν και τα παιδιά μας.

Θέλω να δώσω το μήνυμα στον κόσμο να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Όλοι έχουμε προβλήματα. Δεν είναι μόνο ο καρκίνος. Κάθε σπίτι έχει τα προβλήματά του και πρέπει να είμαστε δυνατοί να το παλέψουμε και να διδάξουμε στα παιδιά μας να στέκονται στα πόδια τους. Θέλει δύναμη ψυχής».

«Εκανα πολλή προετοιμασία από τον Ιανουάριο που ήμουν με τον καρκίνο, και πάλευα να βρούμε γιατρούς, ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Στην αρχή μου έλεγαν συνεχώς αρνητικά για τον καρκίνο μου, ότι είχε προχωρήσει πολύ, ήταν σε τελευταίο στάδιο. Δεν το έβαλα κάτω δεν έκλαψα. Έκλαιγα κρυφά από τα παιδιά μου. Και λέω "Σόνια όχι θα κάνεις αυτό που αγαπάς". Είμαι από τα οκτώ μου χρόνια στα γήπεδα και ήμουν πολύ χαρούμενο παιδί. Έμαθα να είμαι καλός άνθρωπος. ευαίσθητη. να αγαπάω. Και είπα "Σόνια δεν θα το αφήσεις".

Ξεκίνησα να τρέχω, ήμουν πολύ κομμένη γιατί με τις χημειοθεραπείες είχα αδειάσει εντελώς, αλλά η δύναμη ψυχής μου με άφησε να τερματίσω. Οι γιατροί μου είπαν να τρέχεις μέχρι εκεί που αντέχεις. Το σώμα μου δεν έχει συνέλθει και προσέχω. Έτρεξα και πριν μία εβδομάδα στην Αθήνα. Ο άντρας μου και τα παιδιά είχαν πολλή αγωνία, γιατί δεν ήταν στην Αθήνα μαζί μου. Σαν να το ένιωθα αυτό ενώ στη Θεσσαλονίκη τους είχα μαζί μου. Ο άντρας μου μου είπε δεν είναι ανάγκη να τερματίσεις, αν πονάς, για εμάς είσαι νικήτρια.

Ο άντρας μου ήταν πάντα κοντά μου, τον έχω κουράσει πολύ. Από τις 6:00 που ξεκινούσαμε τις χημειοθεραπείες, ήταν εκεί. Έκανα και την επέμβαση τον Αύγουστο και τώρα κάνω ακτινοβολίες. Δεν σταματάμε εδώ. Στόχος μου είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Να τελειώνει αυτή η χρονιά και με τον κορονοϊό και θέλω να πιάσω το όριο για το Πανευρωπαϊκό» είπε η Σόνια Τσεκίνι.

Το μήνυμα που ήθελε να δώσει μέσα από την εκπομπή του Open ήταν: «Κάθε εμπόδιο να το ξεπερνάμε. Να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, γιατί είναι κρίμα να θυμώνουμε με τον εαυτό μας και με τα λάθη μας. Και ποτέ να μην τα παρατάμε».

χημειοθεραπείεςΘεσσαλονίκηOPENμαραθώνιος