Αθλητισμός|24.11.2021 11:21

Μπενζεμά: Ένοχος ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης για εκβιασμό του Βαλμπουενά - Πρόστιμο και φυλάκιση με αναστολή

Newsroom

Ένοχο έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας Καρίμ Μπενζεμά για την υπόθεση εκβιασμού του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ματιέ Βαλμπουενά με sex tape. Στον 33χρονο επιθετικό της «Βασίλισσας» επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Ο Μπενζεμά που αρνείται ακόμα τις κατηγορίες δεν παρέστη στο δικαστήριο. Αντίθετα, προετοιμάζεται για τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Σέριφ για το Champions League.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπενζεμά βοήθησε τέσσερις άνδρες, να εκβιάσουν τον συμπαίκτη του -τότε- στην εθνική ομάδα της Γαλλίας Ματιέ Βαλμουενά, με ένα ροζ βίντεο το οποίο είχαν πάρει παρανόμως από το κινητό τηλέφωνο του Βαλμπουενά. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν αντιλήφθηκε τον εγκληματικό χαρακτήρα των πράξεών του γι' αυτό και δεν του επέβαλλε μεγαλύτερη ποινή.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι Αξέλ Ανγκότ, Γιουνές Χουάς, Καρίμ Ζενάτι και Μουσταφά Ζουαουί για απόπειρα εκβιασμού, ενώ τους επιβλήθηκαν κυρώσεις που κυμαίνονται από 18 μήνες με αναστολή έως και δυόμισι χρόνια φυλάκιση.

Το εν λόγω σκάνδαλο έχει για χρόνια προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και εξαιτίας του ο Μπενζεμά είχε για χρόνια αποκλειστεί από το 2015 από τις αποστολές των «τρικολόρ». Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Μπενζεμά δεν συμμετείχε και στην αποστολή της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το οποίο τελικά η Γαλλία κατέκτησε. Ωστόσο, έξι χρόνια μετά ο επιθετικός της Ρεάλ φόρεσε ξανά το εθνόσημο και έκτοτε συμμετέχει ξανά στις αποστολές της Εθνικής, ενώ ήταν στην αποστολή που κατάκτησε και το Nations League τον περασμένο Οκτώβριο.  

Ρεαλ Μαδρίτηςsex tapeΚαρίμ ΜπενζεμάΜατιέ ΒαλμπουενάΟλυμπιακόςΓαλλία