Αθλητισμός|25.11.2021 18:26

Ραλφ Ράνγκνικ: O «φιλόσοφος» του γερμανικού ποδοσφαίρου αναλαμβάνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την έκπληξη και έκλεισε τον Ραλφ Ράνγκνικ για τον πάγκο της ομάδας. Ο 63χρονος Γερμανός κόουτς, ο οποίος θεωρείται ένας «φιλόσοφος» της μπάλας κι ένας απ' τους πιο επιδραστικούς κόουτς στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, ρόλο συμβούλου στους Κόκκινους Διαβόλους αν δεν συνεχίσει ως προπονητής.

Ο Ράνγκνικ, ο οποίος με τις ιδέες και τη φιλοσοφία του έχει επηρεάσει στη Γερμανία (και όχι μόνο) μια ολόκληρη γενιά επιτυχημένων προπονητών όπως είναι οι Τόμας Τούχελ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, Ράλφ Χάζενχουτλ και Γιούργκεν Κλοπ, έχει βάλει την υπογραφή του στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη του γερμανικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δεκαετίες. Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που γιγάντωσε σχεδόν απ' το μηδέν ομάδες όπως η Χόφενχαϊμ και η Λειψία και χαρακτηρίζεται ως ο «πατέρας της μοντέρνας προπονητικής» στη Γερμανία!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Athletic ο 63χρονος Γερμανός τεχνικός συμφώνησε για να αναλάβει ως υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι το τέλος της σεζόν και θα επαναδιαπραγματευτεί από το προσεχές καλοκαίρι την επέκταση της συνεργασίας του, είτε ως head coach, είτε σε άλλο ρόλο.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ απ' τη Γιουνάιτεντ και εγκαταλείπει τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου στη ρωσική Λοκομοτίβ Μόσχας. Η συμφωνία θεωρείται δεδομένη, ωστόσο ο Γερμανός δεν θα βρίσκεται στον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Τσέλσι για την Premier League.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε Αννόβερο, Σάλκε, Χόφενχαϊμ και Λειψία, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια είχε βρεθεί μία ανάσα από τη Μίλαν για να αντικαταστήσει τον Στέφανο Πιόλι. Το πρώτο του προπονητικό παράσημο το πήρε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα οπότε ανέβασε την άσημη Ουλμ στην Bundesliga, ενώ υπήρξε αθλητικός διευθυντής και επικεφαλής της Red Bull στα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ των Σάλτσμπουργκ, Λειψίας, New York Red Bulls και Red Bull Μπραγκαντίνο.

Ραλφ ΡάνγκνικΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier League