Αθλητισμός|25.11.2021 21:48

Άσφαιρος στη Σλοβακία ο ΠΑΟΚ, «βλέπει» πρόκριση στην Τούμπα

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη στην Μπρατισλάβα αλλά έμεινε στο 0-0 με τη Σλόβαν. Παραμένει όμως σε θέση ισχύος για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον 6ο όμιλο του Europa Conference League που θα τον στείλει στα νοκ άουτ.

Ο Δικέφαλος παρέμεινε ισόβαθμος με τη Σλόβαν και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υποδέχεται στην Τούμπα την ουραγό Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, ενώ την ίδια ώρα η Σλόβαν θα δοκιμάζεται στην Κοπεγχάγη απέναντι στην αδιάφορη αλλά πιο ποιοτική δανέζικη ομάδα που εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο και το απευθείας εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα απ' τη Σλόβαν και δεδομένου ότι απέναντί του θα βρει τη Λίνκολν, η πρόκριση θα χαθεί μόνο με... αυτοκτονία. Ουσιαστικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητεί νίκη με καλύτερο αποτέλεσμα απ' τη Σλόβαν, που αυτή τη στιγμή υπερτερεί ελαφρά στη διαφορά τερμάτων με +1 γκολ (8-5 αντί 6-4 του ΠΑΟΚ).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την... παγωμάρα της Σλόβαν απ' τις άδειες εξέδρες. Παρά την κατοχή και την πίεση όμως, ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα γκολ. Στο 31' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν απείλησε ξανά, ούτε όμως και απειλήθηκε.

Στο β' ημίχρονο και πάλι η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή, αλλά και πάλι δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Δικέφαλος άρχισε και πάλι με διάθεση το παιχνίδι αλλά στην τελική πάσα προς την αντίπαλη περιοχή οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτελεσματικοί. Κι όταν τα κατάφεραν να πλησιάσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Η είσοδος του Σβιντέρσκι στο 71' έκανε πιο επικίνδυνο τον Δικέφαλο, καθώς ο Πολωνός έκανε αισθητή την παρουσία του όμως ούτε αυτός κατόρθωσε να σκοράρει στις δύο μεγάλες φάσεις που είχε στο 78' και το 81', ενώ στο 89' η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία της όταν έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Μουργκ γύρισε προς τον Μιτρίτσα, τον οποίο απέτρεψε την ύστατη στιγμή ο Κάσια απ' το να γράψει το 0-1.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βάις): Χόβαν, Μεντβέντεβ, Κάσια, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο (90' Ντα Σίλβα), Άγκμπο, Ράμπιου (90' Μραζ), Γκριν (70' Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (70' Ντράζιτς), Χέντι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46' Μιχάι), Σίντκλεϊ, Εσίτι (64' Σβαμπ), Κούρτιτς, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86' Μιτρίτσα), Ελ Καντουρί (71' Μουργκ), Άκπομ (71' Σβιντέρσκι).

Βαθμολογία

Κοπεγχάγη 12

Σλόβαν 8 (8-5 γκολ)

ΠΑΟΚ 8 (6-4 γκολ)

Λίνκολν 0

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

ΠΑΟΚ - Λίνκολν (22.00)

Κοπεγχάγη - Σλόβαν (22.00)

Europa Conference LeagueΠΑΟΚΣλόβαν Μπρατισλάβας