Αθλητισμός|27.11.2021 19:56

Premier League: Ξανά 4άρα η Λίβερπουλ - Άρσεναλ για Champions League!

Newsroom

Η Λίβερπουλ επέστρεψε σε τρομερή κατάσταση μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, «πετώντας» από «τεσσάρα» σε «τεσσάρα» στην Premier League. Μετά το εμφατικό 4-0 επί της Άρσεναλ πριν από μία εβδομάδα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέτριψε με το ίδιο σκορ και τη Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (έχοντας νικήσει μεσοβδόμαδα και την Πόρτο με 2-0 στο Champions League) και μείωσε στον ένα βαθμό την απόστασή της απ' την Τσέλσι, η οποία φιλοξενεί την Κυριακή (28/11) την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεύτερο σερί «τρίποντο» και για την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, που νίκησε με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ», βελτιώνοντας κι άλλο τη βαθμολογική θέση της. Στο «Κάροου Ρόουντ» η Νόριτς «κόλλησε» στο 0-0 απέναντι στη Γουλβς και δεν μπόρεσε να «πιάσει» τη Λιντς πάνω απ' την «επικίνδυνη ζώνη». Ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν αγωνίστηκε για τα «καναρίνια», ενώ ο Χρήστος Τζόλης πέρασε αλλαγή στο 68ο λεπτό στη θέση του Σάρτζεντ.

Προηγουμένως, με γκολ των Μπουκαγιό Σακά και Γκάμπριελ Μαρτινέλι, η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-0 της Νιούκαστλ στο «Έμιρεϊτς», σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Premier League. Τέταρτη νίκη σε πέντε ματς για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα που «έπιασε» στην τέταρτη θέση τη Γουέστ Χαμ.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν στο ξεκίνημα κάποιες μικρο-ευκαιρίες, ωστόσο πριν το ημίωρο η Νιούκαστλ είχε την καλύτερη στιγμή, με τον Άαρον Ράμσντεϊλ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ τη «βολίδα» του Τζόντζο Σέλβεϊ, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι. Η Άρσεναλ ισοφάρισε τα δοκάρια στο 41΄: ο Μάρτιν Ντουμπράβκα απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Εμίλ Σμιθ Ρόου και στην επαναφορά, σε κενή ουσιαστικά εστία, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού κι έπειτα από συνδυασμό των Σμιθ Ρόου και Νούνο Ταβάρες από τα αριστερά, ο Σακά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα. Ο σκόρερ βγήκε με ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά ο αντικαταστάτης του, Μαρτινέλι, από δύσκολη γωνία «νίκησε» τον Ντουμπράβκα για το 2-0 στο 66΄, έπειτα από την πάσα του Τακεχίρο Τομιγιάσου. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε στην τελευταία θέση τις «καρακάξες».

Αποτελέσματα

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 2-0 (56΄ Σακά, 66΄ Μαρτινέλι)

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 1-2 (90΄+5΄ Γκουέι - 15΄ Τάργκετ, 86΄ ΜακΓκιν)

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 4-0 (2΄, 32΄ Ζότα, 37΄ Τιάγκο, 52΄ Φαν Ντάικ)

Νόριτς-Γουλβς 0-0