Αθλητισμός|28.11.2021 10:14

ΠΑΟΚ - Άρης: Ώρα για ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Newsroom

Το πρόγραμμα

ΟΦΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ

Αγαπάς την εξάδα; Απόδειξη! Τι ωραίες εποχές κι εκείνες με τα σλόγκαν για να πείσουν τους γιατρούς να παίρνει κανονική επίσκεψη και όχι όσα κάθε φορά αποφασίσουν ανάλογα με τα κέφια τους… Ο ΟΦΗ δε χρειάζεται γιατρό. Φαίνεται ότι τον έχει βρει στο πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια, το βρήκε στο Πανθεσσαλικό και στο πρόσωπο του Γιον Τοράλ και θέλει απέναντι στον Ιωνικό να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω. Πίσω στις χαμηλότερες θέσεις ή πίσω στον εφιάλτη της προηγούμενης σεζόν. Οι Κρητικοί με τη μία μόλις ήττα στο πρωτάθλημα υποδέχονται τους νεοφώτιστους που χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, βρίσκουν τρόπο να κάνουν ζημιές και να επιβιώνουν.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (28/11, 15:00, CS2HD)
1η ΔΟΣΗ: Πέντε οι συνεχόμενες αγωνιστικές που δεν έχει χάσει ο ΟΦΗ. Δύο οι συνεχόμενες νίκες. Ένα το γκολ που έχει δεχτεί σε αυτά τα πέντε ματς. Οι Κρητικοί είναι σίγουρα η ομάδα του μήνα!
2η ΔΟΣΗ: Μια ομάδα που όταν δεν μπορεί να κερδίσει βρίσκει τρόπους να μην χάνει. Ο Ιωνικός είναι η ομάδα του 0-0 και του 1-1, αλλά όποιος κάνει το λάθος να τον υποτιμήσει θα πάθει ό,τι έπαθε και ο Ατρόμητος στο Περιστέρι εναντίον του.
3η ΔΟΣΗ: Τα συνεχόμενα ματς που δεν έχει χάσει ο ΟΦΗ από τον Ιωνικό, ανεξαρτήτου έδρας και κατηγορίας, είναι δέκα! Στο δε Ηράκλειο, οι Νικαιώτες κέρδισαν τελευταία φορά το 2004 με δύο γκολ του Νίκου Φρούσου! Τι ωραίες αναμνήσεις…
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 20%! Ο Δημήτρης Σπανός έχει ένα μικρό παρελθόν με τον ΟΦΗ, αλλά δεν το λες και καλό. Έχει αντιμετωπίσει τους Κρητικούς πέντε φορές (σ.σ. με Κέρκυρα, Άρη, Παναιγιάλειο, Απόλλων) και έχει κερδίσει μόνο μια φορά.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Χωρίς Ντούρμισαϊ οι γηπεδούχοι, εκτός ο Τουράμ για τον Ιωνικό.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Περράκης (Στάικος, Παπαδόπουλος, 4ος Παπαπέτρου, VAR: Τζοβάρας, Μπαλτάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Γ. Καραϊσκάκης» (28/11, 15:00, NS Prime)
1η ΔΟΣΗ: Πέντε είναι οι συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, στις τέσσερις εκ των οποίων έχει δεχτεί γκολ. Δεν κερδίζει εύκολα στο Καραϊσκάκη, ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
2η ΔΟΣΗ: Δύο σερί ήττες, τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, 50 μέρες χωρίς νίκη και ο Βόλος ψάχνει τον αρχικό του ενθουσιασμό.
3η ΔΟΣΗ: Τέσσερις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις νίκες, ένα ματς να έχει λήξει ισόπαλο και τα τέρματα να είναι 11-2.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 100%! Είναι που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει την παράδοση μαζί του. Σε τέσσερα ματς απέναντι στον Βόλο, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει πετύχει τέσσερα γκολ! Πέρυσι έκανε χατ-τρικ στο ματς του πρώτου γύρου στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ακόστα, Γκρίλο και Φερνάντες εκτίουν με τον Ολυμπιακό.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Κουτσιαύτης (Πετρόπουλος, Σινιοράκης, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Κουμπαράκης, Μεϊντάνας)

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ

Είχαμε αρκετά ντέρμπι μέχρι τώρα, αλλά ήρθε η ώρα για εκείνο που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα τρία. Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής που όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα βρει τρόπο να κάνει την πλάκα του! Το σπουδαίο ματς της συμπρωτεύουσας έχει και σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ειδικά για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ είναι στο μείον εφτά από τον Ολυμπιακό και τυχόν νέα βαθμολογική απώλεια θα τον αφήσει πολύ πίσω πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ενώ για τον Άρη το διακύβευμα είναι η εξάδα. Οι κιτρινόμαυροι μετά το σοκ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχουν μείνει στην όγδοη θέση και το κυριότερο – μοιάζει ως μονόδρομος να βγάλουν αντίδραση στην Τούμπα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Τούμπα(28/11, 19:30, NS Prime)
1η ΔΟΣΗ: Δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη που δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει και επιστροφή στη Super League έπειτα από την ήττα από τον Ατρόμητο και την εσωστρέφεια που έφερε.
2η ΔΟΣΗ: Εδώ κι αν έχουμε εσωστρέφεια! Πέντε γκολ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του, δύο ήττες στα τελευταία τρία ματς και ίσως στην Τούμπα να παίζει ο Άκης Μάντζιος το κεφάλι του.
3η ΔΟΣΗ: Τελευταία δέκα ματς; 4-4-2. Τελευταία δέκα ματς στην Τούμπα; 3-6-1. Άντε να βγάλουμε άκρη τώρα…
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 50%! Αν και δεν είναι ακριβώς 50%, αλλά πώς να το βάλουμε σε ένα νούμερο; Ραζβάν Λουτσέσκου εναντίον Άκη Μάντζιου σημειώσατε Χ. Από δύο νίκες ο καθένας και δύο ματς ισόπαλα στις έξι φορές που έχουν αναμετρηθεί ομάδες τους. Πρώτη φορά, όμως, τίθενται αντίπαλοι σε αγώνα ΠΑΟΚ-Άρη.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Πρόβλημα με τον Ερνάν Κρέσπο υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Ο Μπερτόλιο είναι τιμωρημένος για τον Άρη, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ματέο Γκαρσία.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Μάντεν (Ρουμ, ΜακΓκίτσι, 4ος Διαμαντόπουλος, VAR: Εστέβες, Μπουξμπάουμ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τα έκτακτα νέα τη Δευτέρα ήταν χαρμόσυνα για τον Παναθηναϊκό. Ναι, οι πράσινοι κέρδισαν εκτός έδρας. Ναι, το κατάφεραν παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και παρότι έχαναν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ναι, σκόραρε ο Φεντερίκο Μακέντα. Πόσα «ναι» ακόμα να σπαταλήσουμε για να τονίσουμε τη σπουδαιότητα του διπλού του τριφυλλιού στον Βόλο απέναντι στη Λαμία και την ψυχολογική ανάταση ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Η ευκαιρία είναι για δεύτερη συνεχόμενη νίκη, για πρώτη φορά στη σεζόν. Η ευκαιρία μπορεί να είναι – αναλόγως και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα – να πλησιάσει περισσότερο την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Η ευκαιρία είναι εκεί, αλλά εκεί θα είναι και ο Παναιτωλικός που με τη σειρά του θέλει να έχει συνέχεια από τη νίκη του απέναντι στον Απόλλωνα και να συνέλθει από τα προηγούμενα δύο κακά εκτός έδρας αποτελέσματα που είχε.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης» (28/11, 19:30, CS1HD)
1η ΔΟΣΗ: Νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές για τον Παναθηναϊκό, πρώτη νίκη εκτός έδρας και οι πράσινοι θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις στη Λεωφόρο. Και πρέπει να το κάνουν χωρίς τον Καρλίτος.
2η ΔΟΣΗ: Νίκη μετά από εφτά αγωνιστικές για τον Παναιτωλικό, που έσπασε και το σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών και πήρε τρεις βαθμούς στην έδρα του. Τώρα θέλει να σπάσει και το σερί των εκτός έδρας αγώνων, όπου στα δύο τελευταία έχει δεχτεί οκτώ γκολ κι έχει πετύχει ένα.
3η ΔΟΣΗ: 37-8 τα γκολ. 11 νίκες και δύο ισοπαλίες. Εννέα νίκες σε δέκα ματς από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν επέστρεψε ο Παναιτωλικός στα σαλόνια. Η προϊστορία του Παναθηναϊκού απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου είναι συντριπτική.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Η επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου είναι ένα θέμα και ο Έλληνας τεχνικός για πρώτη φορά θα παίξει αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Μόνο που το νούμερό μας είναι το 71,4%. Εφτά ματς απέναντι στον Παναιτωλικό, πέντε γκολ για τον Φεντερίκο Μακέντα.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Καρλίτος και Λούντγκβιτς είναι τα προβλήματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Γκάμαρης (Κόλλιας, Παπαδάκης, 4ος Κουκουλάς, VAR: Παπαδόπουλος, Ζαμπάλας).

Βαθμολογία

SDNA

ΠαναθηναϊκόςΠαναιτωλικόςΟλυμπιακόςΒόλος ΝΠΣΠΑΟΚSuper LeagueΑρης