Αθλητισμός|28.11.2021 17:10

Super League: ΟΦΗ για Ευρώπη νίκησε τον Ιωνικό στο Ηράκλειο

Newsroom

Η ψυχραιμία του Λάζαρου Λάμπρου από τα έντεκα βήματα έκανε τη διαφορά στο φινάλε για τον ΟΦΗ που επικράτησε του εξαιρετικού Ιωνικού με 2-1 και με τρεις σερί νίκες ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Ο ΟΦΗ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Φαν Ντάινεν στο 5' αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εξαιρετικά. Σταδιακά άρχισε να γίνεται απειλητικός και ο Ιωνικός κυρίως με αντεπιθέσεις. Όμως ο ΟΦΗ είχε σε καλή μέρα τον Επασί. Τελικά οι Κρητικοί βρήκαν το πρώτο γκολ στο ματς με τον Γκαγιέγος. Στο 43' ο Χιλιανός μέσος έπιασε ένα θαυμάσιο μονοκόμματο σουτ έξω απ' την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη για το 1-0.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Ιωνικός απάντησε στο γκολ του ΟΦΗ και ισοφάρισε (1-1). Στο 48' ο Αίας Αοσμάν έγινε και πάλι πρωταγωνιστής καθώς έπειτα από εξαιρετική ντρίμπλα εντός περιοχής και ωραίο αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Επασί.

Το παιχνίδι όδευε προς ισοπαλία αλλά ένα λάθος κοντρόλ του έμπειρου Τσιγκρίνσκι στο 85' κι ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Γιάννου, έδωσε στον ΟΦΗ τη δυνατότητα να σκοράρει απ' το σημείο του πέναλτι. Ο Λάμπρου δεν λάθεψε και πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Κρητικούς που κάνουν όνειρα Ευρώπης...

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (76’ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (58’ Πασαλίδης), Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (76’ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (91’ Ναμπί), Φαν Ντάινεν (58’ Γιάννου).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας (92’ Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Σάντσες (92’ Ματσούκας), Λενίς, Κιάκος (72’ Κάνιας), Αοσμάν (81’ Βαφέας), Μάναλης.

ΟΦΗΙωνικός ΝικαίαςSuperLeague