Αθλητισμός|28.11.2021 21:23

Με... δίποντο του Μακέντα ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον Παναιτωλικό!

Newsroom

Με σκόρερ και πρωταγωνιστή τον μέχρι πρότινος ντεφορμέ Φεντερίκο Μακέντα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο και πανηγύρισε για πρώτη φορά στη σεζόν μια δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι μετά το «διπλό» στη Λαμία επέστρεψαν στις νίκες και εντός έδρας καθώς είχε προηγηθεί η γκέλα με τον ΟΦΗ, και ανέβησαν στην πρώτη πεντάδα της Super League.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στη Λεωφόρο δημιουργήθηκε από δύο πρώην Πράσινους. Στο 15' ο Αποστολάκης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε προς τον Καρέλη, ο οποίος σούταρε αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 22' με σημαντική ευκαιρία του Μακέντα που απείλησε με κεφαλιά αλλά και θαυμάσια επέμβαση του Μελίσσα.

Η πίεση του Τριφυλλιού συνεχίστηκε καθώς στο 28' ο Αϊτόρ νικήθηκε στο τετ α τετ απ' τον Μελίσσα, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά και στο απειλητικό σουτ του Κώτσιρα στο 29'. Ο Παναθηναϊκός παρά την υπεροχή του δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και το 45λεπτο βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0.

Στο 49' ο Χουχούμης μαζί με την μπάλα κλώτσησε εντός περιοχής και τον Αϊτόρ και ο διαιτητής έπειτα από παρέμβαση του VAR έδωσε το πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μακέντα (1-0).

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι στο 66'. Ο εξαιρετικός Μαουρίσιο εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Χουχούμη, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μακέντα που έγραψε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75' Μπουζούκης), Αϊτόρ (75' Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (67' Παλάσιος), Μακέντα (81' Χατζηθεοδωρίδης).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης (78' Μπελεβώνης), Αντούνες, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσει (61' Μεντόσα), Ντουάρτε (77' Λούι), Μπαρμπόσα, Καρέλης (58' Βέργος).

SuperLeagueΠαναιτωλικόςΠαναθηναϊκός