Αθλητισμός|28.11.2021 21:29

ΠΑΟΚ - Άρης: Εισβολή οπαδών και διακοπή στο ντέρμπι της Τούμπας

Newsroom

Με τον Άρη να προηγείται στο σκορ με το γκολ του Μαντσίνι από το πρώτο ημίχρονο και το παιχνίδι να οδεύει προς το φινάλε, μια μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου με αποτέλεσμα να διακοπεί η αναμέτρηση.

Με εντολή του Σκωτσέτζου ρέφερι Μάντεν, οι δύο ομάδες αποχώρησαν άμεσα για τα αποδυτήρια, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο γήπεδο. Ακολούθησε μεγάλη ένταση για μερικά λεπτά...

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων και κροτίδων, με τον μεγαλύτερο όγκο του κόσμου να αποχωρεί από το γήπεδο και πολλούς εξ αυτών να αποδοκιμάζουν έντονα τα όσα προηγήθηκαν και επέφεραν τη διακοπή. Λίγη ώρα αργότερα επήλθε ηρεμία, ενώ οι εξέδρες άδειασαν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν στο γήπεδο εν αναμονή της απόφασης της διαιτητικής ομάδας.

Η απόφαση του διαιτητή βάσει κανονισμού

Πάντως, εντός 20 λεπτών ηρέμησαν τα πνεύματα, ο μεγαλύτερος όγκος οπαδών αποχώρησε και μετά από ελέγχους του τέταρτου διαιτητή, αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια στο ματς. Το παιχνίδι άρχισε μετά από 30 - 40 λεπτά περίπου καθώς ο κανονισμός αναφέρει πως αν υπάρξει εκκένωση σε 60 λεπτά, το ματς συνεχίζεται κανονικά. Και ως εκ τούτου, η απόφαση πάρθηκε από τον διαιτητή που είχε εικόνα και έκανε ελέγχους και όχι από κοινή συνεννόηση των δύο ομάδων.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του Άρη έχοντας άγνοια του κανονισμού, έσπευσαν στον ρέφερι, ζητώντας διακοπή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους γηπεδούχους και όταν αντιλήφθηκαν τι ορίζει επακριβώς ο κανονισμός επιδόθηκαν σε ένα επικοινωνιακό σόου περί διάθεσης να ολοκληρωθεί το ματς.

Η ουσία είναι πως το ματς ολοκληρώθηκε καθώς ο μεν κύριος και μεγαλύτερος όγκος των οπαδών αποχώρησε, το γήπεδο καθαρίστηκε και η απόφαση πάρθηκε βάσει κανονισμού. Τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν, ωστόσο, προς αποκατάσταση των εντυπώσεων σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη βραδιά για τον ΠΑΟΚ...

ΠΑΟΚSuperLeagueΑρης