Αθλητισμός|29.11.2021 23:00

Χρυσή Μπάλα: Ο Λιονέλ Μέσι κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς

Newsroom

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη Χρυσή Μπάλα για το 2021. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος προκάλεσε κρότο με τη μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα στην Παρί το περασμένο καλοκαίρι, μολονότι δεν πραγματοποίησε και τόσο εντυπωσιακή σεζόν, καθώς σε συλλογικό επίπεδο δεν πήρε τίτλους με την Μπάρτσα, παρά... μόνο κατέκτησε το Copa America (τον πρώτο του μεγάλο τίτλο) με την Αργεντινή, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

O Μίδας του ποδοσφαίρου, Mέσι, έφτασε τις επτά (!) Χρυσές Μπάλες στα χρόνια της κυριαρχίας του έχοντας κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο το 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 και 2021. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο αδικημένος Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ο οποίος λόγω Covid 19 έχασε τη... σίγουρη Χρυσή Μπάλα του 2020, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο αθόρυβος αλλά εκπληκτικός Ζορζίνιο, ο παίκτης που κατέκτησε Champions League με την Τσέλσι και Euro με την Εθνική Ιταλίας!

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας παρέδωσε στον Μέσι ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα και κολλητός του, Λουίς Σουάρες.

Μέσι: Έπρεπε να πάρει Χρυσή Μπάλα ο Λεβαντόβσκι

Στον λόγο του πάντως, ο Αργεντινός δεν ξέχασε τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο, Λεβαντόφσκι και παραδέχθηκε πως ο Πολωνός θα έπρεπε να είχε κατακτήσει το βραβείο την περσινή χρονιά.

«Είναι απίστευτο που βρίσκομαι ξανά εδώ. Δεν ήξερα τι μπορεί να συμβεί κι όμως είμαι και πάλι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να μάχομαι απέναντι στις προκλήσεις, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου μένει ακόμα, αλλά ελπίζω να είναι αρκετός γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου στη Μπαρτσελόνα, στην Παρί και στην Αργεντινή. Μου έλειπε κάτι και φέτος αυτό έπαψε να ισχύει. Κατάφερα ολοκληρώσω ένα όνειρο και αυτό το βραβείο ήρθε για αυτό που καταφέραμε στο Copa America» είπε ο Μέσι.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Είναι τιμή μου να μάχομαι απέναντι στον Λεβαντόφσκι, ήσουν ο νικητής της Χρυσής Μπάλας πέρσι και το France Football έπρεπε να σου δώσει το βραβείο. Ήσουν απλά νικητής και θα έπρεπε να έχεις στο σπίτι σου τον τίτλο».

6ος ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Τερμάτισε στην έκτη θέση στην ψηφοφορία του France Football. Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2010, που ο Πορτογάλος άσος τερμάτισε εκτός πρώτης τριάδας στη σχετική ψηφοφορία, κάτι που εκτιμάται ότι προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του, αφού ο CR7 δεν ταξίδεψε στο Παρίσι για να παρευρεθεί στην τελετή απονομής σε αντίθεση με τους περισσότερους σταρ του ποδοσφαίρου.

Σκόρερ της χρονιάς ο Λεβαντόβσκι

Ο άσος της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παρέλαβε πάντως το νεοσύστατο βραβείο για τον καλύτερο επιθετικό της χρονιάς και δήλωσε: «Είμαι πάντα πρόθυμος να σκοράρω επειδή τα γκολ διαμορφώνουν αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει ως εδώ. Αν υπάρχει αρμονία είναι ευκολότερο για μένα να σκοράρω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υποστήριξη».

Πέδρι, ο νεαρός της χρονιάς

Ο νεαρός παίκτης της χρονιάς για το 2021 είναι ο Ισπανός μέσος της Μπαρτσελόνα, Πέδρι. Ο 19χρονος χαφ μετά το Golden Boy κατέκτησε ακόμα ένα βραβείο. Ο Πέδρι μετά τους Μπαπέ και Ντε Λιχτ κατέκτησε το Κopa, ενώ αγωνίστηκε συνολικά σε 73 μέσα στη σεζόν όντας ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες τόσο για την Μπαρτσελόνα αλλά και την Εθνική Ισπανίας.

Καλύτερος γκολκίπερ ο Ντοναρούμα

Ο Τζίτζι Ντοναρούμα ψηφίστηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας για το 2021. Ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε εξαιρετική σεζόν τόσο με την Μίλαν, αλλά και με την εθνική του ομάδα που με αυτόν ήρωα στα πέναλτι κατέκτησε το Euro μέσα στην Αγγλία έπειτα από 50 χρόνια, με τον Ντοναρούμα να αφήνει πίσω του τους Μεντί και Όμπλακ.

Αλόνσο και Οκόν τα βραβεία

Η εκδήλωση ήταν φαντασμαγορική, ενώ τα βραβεία έφεραν στην αίθουσα δύο... άγνωστοι ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας κράνη, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν και ήταν οι οδηγοί της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν, οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση, ενώ έφυγαν και με δύο φανέλες για σουβενίρ.

Λιονέλ ΜέσιΡόμπερτ ΛεβαντόφσκιΧρυσή Μπάλα